Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​HVE 273 Ikasts Dennis Gilling, giver lige Obersten en klap på skulderen!

BM Staevne 2015 Nymindegab

7 befalingsmænd og 2 bevogtningsassistenter fra HVE 273 Ikast deltog i weekendens BM-Stævne i nymindegab! Af Richardt Møller

01-03-2015
​7 af Hjemmeværnseskadrille 273 Ikasts befalingsmænd samt 2 af vores dygtige bevogtningsassistenter, vendte 1. marts 2015 hjem fra weekendens BM-Stævne i Nymindegab.
Ved ankomst til hovedvagten i Nymindegab, blev denne artikels forfatter, afkrævet et ID kort af en velkendt bevogtningsassistent (Jeg nævner ingen navne!), det til trods for, at dem som kender mig, ved at jeg nok køre rundt med det største ID kort i Nymindegab og omegn, men stor respekt for, at vores bevogtningsassistenter passer godt på os, og når det nu er denne bevogtningsassistent, har man respekt!
Vi fik fine værelser, og inden dagens program gik i gang, fik vi udleveret en frokostboks.
Vores gode Oberst Bernt B. Christiansen bød velkommen til stævnet og gennemgik programmet for stævnet.
Den første eksterne gæst gik herefter på, det var Mentalist og Illusionist Henrik Svanekær, som leverede et brag af et show, både med Ilusioner, Hypnose og trylleri, men også med et seriøst budskab omkring motivation og arbejdsglæde. Da showet var ovre, måtte man spørge sig selv om, hvorledes han gjorde nogle af de ting han udsatte os for, vi har stadigvæk ikke fundet svar herpå!
Efter showet gik vi i grupperum og fik lavet vores opgavekatalog færdig, og den blev efterfølgende godkendt af FHV Chef.
Et par Eskadriller viste herefter deres opgavekatalog som et idéoplæg til dem der ikke var færdige.
Vi fik herefter besøg fra Flyvevåbnet nærmere bestemt af Oberstløjtnant Kern Oddershede, som er chef for det der i dagligt tale hedder "JMTO" eller oversat til "Dansk" "Joint Movement and Transportation Organization" JMTO har til opgave at tilvejebringe og indsætte transport- og terminalkapaciteter i forbindelse med strategisk transport, deployering, redeployering og genforsyning af indsatte enheder eller enheder på øvelse, nationalt og internationalt. I panelet med de røde aktionsknapper herunder findes genveje til nyttige transport dokumenter, oplysninger og formular til rekvirering af transport.
Et spændende indblik, dels fordi vi fik beskrevet de udfordringer, der er med at få et helt nyt koncept op at køre, men også fordi at vi kan forvente, at vi fremadrettet skal stille folk til, at støtte JMTO!
Aften sluttede af med en god middag og gode taler suppleret med Flyverhjemmeværnets Brassband!
Efter morgenmaden søndag Var der flaghejsning, en god oplevelse hvor 250 flyverblå M/K stod ret foran flagstangen, imens flaget blev hejst til flotte trompettoner. Vi sang derudover også "I Østen stiger solen op" akompagneret af blæseinstrumenter. Superflot!
Formiddagens tema var hvorledes og hvordan vi fremadrette kunne forstærke vores struktur ud fra 5 temaområder, f.eks. hvervning og intern fastholdelse, Intern og ekstern kommunikation, omdømme osv. herefter var der fremlæggelse fint styret af konsulent Ole Brams.
Herefter aflslutning og vi fik herefter udleveret en mulepose med frokost. Vi valgte at indtage den på skolen, inden vi kørte hjem.
Jeg vil opfordre de befalingsmænd, der ikke kunne deltage om, at deltage næste gang.....sammen er vi stærke! 

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring