Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Operation Vandpyt, oplevet fra land!

Den 25/04-2015, var der gang i den ved Fur Færgeleje!

25-04-2015
ØVELSE ØVELSE ØVELSE!!!

Hold da op er de 2 skibe ikke rimlige tæt på hinanden? På en klam, våd og diset morgen ved 0800 kommer Færgen Sleipner og skoleskibet Jylland ALT for tæt på hinanden. De brager sammen og skaderne må være voldsomme. Sleipner får humpet sig til kaj, men brandalarmen ringer fra maskinrummet. Der er ikke meget bevægelse på Færgen, men dækket er et tydeligt tegn på sammenstødets kraft. Biler står på tværs af dækket og der ligger folk over det hele, nogle bevæger sig mens andre går forvirret rundt. Kort tid efter kommer den første brandbil. Folk bliver hjulpet fra færgen imens brandbekæmpelsen står på. Imens ligger Jylland helt stille der ude endnu. HVF 122´s Manø dukker på ud af diset og ligger sig på siden af skoleskibet. 

Brandvæsnet ankommer med en GB og sammen med Manø´s sejler de sig side om side, mon de leder efter noget? Der gør ikke længe før de samler noget op og kommer imod kajen igen.
De har fundet en person der har ligget i vandet et godt stykke tid, men sammen får de tilkaldt hjælp og hjulpet personen på land.

Skive politihjemmeværnet dukker op, De ligger en afskæring rundt om færgelejet, og opretter en plads til alle de tilskadekommende. Som tilskuer ligger der sig en ro over det hele nu. Der virker til at have styr på det hele. Offerne får den hjælp de skal have, dem i shock der bliver ved med at stikke af, bliver hjulpet.

Det er en stor øvelse imellem de forskellige grene af redningsorganitioner vi har til rådighed i Danmark. 160 personer er med til øvelsen, alle hænder er igang, Sine-radioerne gløder og der er gang i den overalt på stedet. Figuranterne spillede til rent 12 taller.


​​​​​​​​​

Fakta

Der er taget ca 75 billeder fra kajen osv. Jeg har dem liggenede på en USB-stik, hvis der er nogle der kunne tænke sig en kopi eller bare se dem. MVH Rasmus ITBM
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring