Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Stilhed før Storm ;-)

Varpanker, Helikopter og MAS

BES4 uddannelsesbesætningen blev sat på prøve

25-09-2016
Lørdag var en lang dag for HVF122´s uddannelses-besætning.
Det startede kl 0830 med klargøring af MHV902 MANØ og havnemanøve.
Skibet var ikke noget langt forbi Venø, da alarmen gik. "for øvelse for øvelse forøvelse", "Der er brand i forpitten, få rigget brandslanger an og pøs vand på Stævnen" På 2 minutter var der rigget vandslanger i begge sider og tryk på!
Så gik resten af formiddagen med isættelse af gummi, varpanker og nødror
 
 
Hen på formiddagen, da det var ved at være tid til at vende hjem, kom meldingen om besættingen ville øve med en helikopter? JA TAK blev der stemt og Manø lagde sig lige syd for Sallingsundbroen. Helikopteren kom, 2 mand kom ned på skibet og de 2 gaster stod klar til Heist ... ... og så kom en SAR til Helikopteren. Der gik ikke 30 sekunder så var de 2 fra helikopteren væk og EH-101 forsvandt lige så hurtigt som den var dukket op ØV :-(
 *(Helikopterens SAR var succesfuld)
 
Nå så kunne Manø vende stævnen hjem af ... Men så kom der en MAS!. Et skib havde fået motorproblemer, MHV902 rykkede ud og var efter en 30 minutter henne ved skibet. En lille motorbåd ved navn Siesta 5. Problemet var snavs i dieselen og skibet ville ikke selv kunne komme nogle steder af sig selv. Heldigvis var Struer hjemmehavn for Siesta og plejer at ligger lige overfor MANØ. Så skibet blev spændt på siden og så gik det langsomt men sikkert hjem for de 2.
Hjemme i Havn fik BES4 bakset de Siesta på plads og så var det tid til at holde fyraften! Dagen var fløjet af sted, lidt ud over det planlagte, men spændende og sjov!
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring