Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

6.juli Fredericia

Marinehjemmeværnet til 6. juli fest i Fredericia
 

15-07-2017

Marinehjemmeværnet var endnu engang repræsenteret på bedste vis, da Fredericia med en byfest den 5. og 6. juli markerede det berømte slag ved byens volde i 1849, der senere er blevet kendt som ”Udfaldet fra Fredericia”.

10 senior-gaster fra vores egen flotille og 8 mand fra flotille 134 i Fredericia tog på den første dag del i to marcher gennem byen, der havde henholdsvis statuen af Den Tapre Landsoldat og krigergravene ved Trinitatis Kirke som mål og endelig om aftenen et stemningsfuldt fakkeltog. Marcherne havde samlet adskillige militære enheder, flere orkestre, udklædte landsoldater og et stort antal civile borgere.

Næste dag tog de to flotiller del i en sørgemarch til ære for de mange hundrede soldater der faldt under slaget ved Fredericia, der i øvrigt blev et vigtigt vendepunkt i den såkaldte ”Treårskrig” mod de slesvig-holstenske oprørere.

For begge flotillerne gælder det, at de har taget del i arrangementet igennem mere end tyve år og selvom der altså ikke var tale om noget egentligt ”jubilæum”, så vakte det alligevel stor glæde blandt de deltagende gaster, at Marinehjemmeværnets øverste leder, kommandør Henrik Holch Rasmussen, på den første dag havde valgt at aflægge dem et kort besøg.

 

Fotos: Svend-Erik Olsen

Tekst: Leif Bruun

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring