Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Københavns Havn Grunlovsdag 2015

Weekendtur blev ALM hjælp til politiet.

Besætning 4 skulle ha været på en weekendtur i det sydfynske men en anmodning fra Københavns politi til Marinehjemmeværnet gjorde at besætningen kom til Distorsion fest i København i stede for.

10-06-2015
Kl0900 Grundlovsdag mødte besætningen på Kureren og gjorde skibet klar og kursen blev sat mod Holmen
Hvor 8 betjente ventede på at vi kunne hjælpe dem med at udføre maritim kontrol i Københavns havn under Distorsion festen på refshalvøen.
Men før vi startede vores hjælp kom holmen med den nye MIF-02 og besætningen fra kureren i to omgange fik en tur i dette meget presse omtalte fartøj.
Kl1500 mødte Politiet op og efter en kort gennemgang af weekendens opgave blev der oprettet en kommando station for politiet ombord på kureren.
 
Og Kurerens gummibåd og MIF-02 fik hver 3 betjente ombord og satte gang i kontrollen i havnen, disse bentjet og deres føre på fartøjerne fik en meget travl weekend hvor næsten alle der blev kontrollerede modtog en hilsen fra politiet, men som de sejlende folk på vandet er blev der slet ikke taget nogle der sejlede med for meget alkohol i blodet dette var meget positivt.  
Kureren sejle rundt som flydende KSN for Politiet, og sejlede mellem politiets KST og holmen hvor de to steder blev brugt som baser for de samlede styrker af politi brand og ambulance tjeneste.
 
Lørdag eftermiddag/ nat var en gentagelse af fredagen dog måtte MIF-02 trække sig fra opgaven da den ene motor ikke havde lyst til at forsætte arbejdet for politiet og måtte gå i havn, her efter måtte Kureren udføre kontrollen på vandet, med de overførte betjente fra MIF.
 
 
Weekendens opgave var meget udfordrende og spændende for gasterne som sejlede i gummibåden og MIF-02, disse modtog stor ros fra politiet grunde deres meget professionelle måde at sejle på.
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring