Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Sejlskibet Cracker Jack til kaj i Køge Havn

Lynhurtigt var Kureren klar til FAS

Sejlskib gik på grund ved Stevns og tog vand ind på deres jomfrurejse.

08-08-2015
Kl. 1956 Fredag Aften ringede Flotillechef Per Bach til fartøjsfører Jimmi Nielsen, han havde modtaget et opkald fra en fra Marineforeningen, at der var en stor sejlbåd der var gået på grund ved Stevns klint og tog vand ind.
 
Han havde selvfølelig kontaktet Værnsfælles Forsvarskommando Marinestaben Og fået grønt lys for at vi tog ud for at hjælpe dem. Lynhurtigt fik Per og Jimmi samlet 12 mand og da Jimmi 35 min senere ankommer til Køge havn, er Kureren klar til at sejle. I mellemtiden har havaristen dog fået skibet fri og sat gang i sine pumper og er nået til Køge havn for egen hjælp.
 
Vi var selvfølgelig klar med den mobile pumpe, hvis det blev nødvendigt, og fik en god snak med ejer og besætning på sejlskibet, der var noget chokerede efter oplevelsen på vandet. Heldigvis kunne skibets egen pumpe klare det, og de fik en aftale om at få skibet på land så de kunne få kigget på skaderne dagen efter.
 
Kureren nåede aldrig fra havn, men det var en stolt flotillechef der konstaterede vi havde slået egen rekord i fremmødetid og antal gaster ”klar til SAR”.


Links

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring