Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Mindestenen i Hvidsten

Kransenedlæggelse ved Hvidsted Kro

I et par måneder under nedlukningen af Marinehjemmeværnet var det usikkert, om HVF369 og MHV907 kunne gennemføre det traditionelle besøg på Hvidsten Kro med kransenedlæggelse ved mindestenen for Hvidstengruppen.

03-07-2020

Heldigvis betød overgangen til fase 4 i genåbningen, at traditionen kunne gennemføres efter planen den 29. juni - årsdagen for henrettelsen af medlemmerne af Hvidstengruppen.

Besætning 2 satte derfor kursen mod Randers med ankomst søndag den 28. juni.

Mandag den 29. juni gjorde flotillechefen besætningen selskab i Randers og sammen drog alle (med hjælp fra en af vores kollegaer i Randers-flotillen bag rettet) mod Hvidsten. Selve kransenedlæggelsen fandt sted kl. 11, hvorefter "krofar​" Søren viste rundt på kroen og de omkringliggende bygninger.

Det hyggelig besøg blev afsluttet med frokost på kroen sammen med kroværterne Søren og Christina og det meste af deres nærmeste familie, faktisk hele 3 generation af Fiil-familien, som jo stadig ejer Hvidsten Kro.

Efter et kort ophold i Randers kunne besætning 2 fortsætte sit sommertogt i de danske farvande.​


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring