Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Velkommen til Hjemmeværnskompagni Københavns Rådhus

Hjemmeværnskompagni Københavns Rådhus er som mange øvrige enheder et almindeligt bevogtningskompagni og har aktiviteter og uddannelser på lige vilkår med de øvrige kompagnier. Vi skiller os lidt ud, ved at være det eneste kompagni i Danmark som har stærk tilknytning til en kommune, som en form for arbejdsplads kompagni, på Danmarks største arbejdsplads – Københavns kommune.
 
Vi er oprettet d. 26 maj 1952 på opfordring fra den daværende overborgmester H.P. Sørensen og har siden da, haft til huse på Københavns Rådhus.
 
Uden at være et virksomhedshjemmeværn har det derfor også altid været kutyme at vi har fået tildelt opgaver som er tæt knyttet til kommunen.
Mange af vores medlemmer er derfor også offentligt ansatte, men dette er dog ikke noget krav.
 
Vi skiller os også lidt ud ved at vi, udover vores bevogtningsdeling og kommandodeling også har et musikkorps underlagt, nok et af Danmarks bedste amatør harmoniorkester Musikkorps København som med sine ca. 40 yderst dygtige musikere under ledelse af dirigent Mike Cholewa.
 
Musikkorps København levere en perlerække af gode koncerter rundt omkring i regionen.
 
Kompagniet løser en række praktiske støtteopgaver for musikkorpset i forbindelse med deres koncerter, og hvis du allerede kan spille på et instrument er det ikke utænkeligt at der også er en plads til dig.
 
Hos os har vi en hyggelig og social tone imens vi løser vores opgaver og betragter os selv som noget af et familie kompagni, hvor der også skal være plads til at passe job og øvrige interesser.
 
Når dette er sagt, går vi dog også rimelig højt op I at leve op til de krav som vores ledelse og folketinget stiller til os og hele tiden følge med i opdateringer af uddannelser og aktiviteter som svare til det behov samfundet har.
 
Vi afholder årligt et 4 dages vedligeholdelseskursus, en efterårsøvelse samt en del aften skydninger, gruppe og kompagnimøder, samt 10 – 15 koncerter i musikkorpset.
 
Det er også vores mål at have aktive grupper som deltagere i de større regions og distriktsøvelser, samt kunne stille personel til de støtteopgaver hjemmeværnet har for samfundet.
 
Hvis du mener at du kan leve op til deltagelse i de aktiviteter vi har, så er jeg ret sikker på at vi også har en plads til dig i vores fold og vi høre meget gerne fra dig.
 
 
Venlig hilsen
Dan Kjersner
Kaptajn / Kompagnichef
Hjemmeværnskompagni Københavns Rådhus
Musikkorps København
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring