Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Infanteridelingen

Topbanner

Infanteridelingen

Infanteridelingens opgaver er, udover kerneopgaven bevogtning, at kunne foretage kamp- og overvågningsopgaver. Det indebærer bl.a. rensning og afsøgning, kamp fra stilling og at nedkæmpe mindre isolerede fjender - både i terræn og by.

​Delingen består primært af unge soldater, hvoraf mange er studerende. Vi har et godt fællesskab, hvor man hurtigt falder til og hvor vi altid lærer af hinanden. Vi mødes fast én gang om måneden til vores uddannelsesaften. Derudover sker mange af vores aktiviteter i weekenden i form af f.eks. øvelser, skydebanedage og kurser.

 

Enheden uddanner sig løbende i bl.a. kamp fra stilling, kampeksercits og bykamp. Derudover vil enkeltmand modtage funktionsuddannelse som f.eks. let maskingeværsskytte, panserværnsskytte, sygehjælper eller fører.

 

Infanteridelingen deltager i en lang række øvelser sammen med de resterende infanteri-, motoriseret overvågnings- og patruljeenheder i Hjemmeværnet. Derudover deltager infanteridelingen ikke kun i Hjemmeværnets, men også Forsvarets øvelser som f.eks.​ Brave Lion.

 

I infanteridelingen har vi et højt ambitionsniveau for hvad soldaterne skal lære, og hvilke opgaver vi skal kunne løse. Derfor har vi også lidt højere forventninger til hinanden både i forhold til aktivitetsniveau og fysisk formåen. Det betyder bl.a. at vi jævnligt tager Forsvarets fysiske basistest. Derudover har vi som mål, at alle soldater i enheden bliver certificeret til Hjemmeværnets Beredskabsstyrke.

 

 Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring