Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Vi har brug for dig!

Hjemmeværnskompagni HVK MORS, er et såkaldt "Områdekompagni".

Vi løser Hærhjemmeværnets kerneopgaver, som er overvågning, bevogtning og støtte til det øvrige lokalforsvar og det civile samfund. 

Vi var f.eks. med til at afvikle en del af de praktiske forhold omkring sikkerheden ved præsident Bushs besøg i 2005, og vi afholder løbende uddannelse og øvelser for at vedligeholde vores kompetencer.
Vores særkende er engagement, fælles ansvar og kammeratskab. Vi lægger vægt på kvalitet og dybde i vores aktiviteter og har fokus på den enkeltes uddannelses- og udviklingsønsker.

Organisation
Opgaverne bliver løst af medlemmer, der har forskellige forudsætninger med hensyn til kompetencer, alder, aktivitetsniveau og krav til fysisk udfoldelse.
Som medlem en man sammen med 8-10 andre i en gruppe, der sammen med 2-3 andre grupper/tropper indgår i en deling på ca. 30. Kompagniet har 4 delinger som er beskrevet til højre.

Ledelse
Vores ledelse består af bl.a. 
·       Kompagnichef Henrik Tang Jensen: Den overordnede ansvarlige for kompagniet
      Tlf. 26 13 12 49

·       Næstkommanderende Lars K. Sandal: Ansvar for kompagniets uddannelsesvirksomhed
       Tlf. 72 42 06 53

·       Kommandobefalingsmand Jan Thingholm Iversen: Ansvar for administration af personel og økonomi
       Tlf. 72 24 37 23

·       Informationsbefalingsmand Henrik Tang Jensen: Ansvar for den interne og eksterne information
 
 

  
Der styrer og støtter resten af kompagniet. Delingens aktivitetsniveau varierer fra højt til middel alt efter den enkeltes funktion.
Der arbejder med overvågning, sikring, kamp og katastrofeberedskab. Delingen har et højt aktivitetsniveau, for den er kompagniets beredskab, og skal derfor kunne stille op med kort varsel.


Hjemmeværnsdelingen.
Der arbejder med overvågning og mindre bevogtningsopgaver. Delingen har et middel aktivitetsniveau.


Overvågningsdelingen.
Der arbejder med overvågning og melding/indrapportering. Delingen har et lavt aktivitetsniveau.

Musikkorpset.
Derudover har vi også et musikkorps, som er meget aktive, de øver hver uge og har en del koncerter flere steder i landet, samt i udlandet, de har for øvrigt​ vundet DM for HJV Orkestre flere gange.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring