Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Støtte til HDKBH SKYPER

HVK Svanemøllen støttede HDKBH ved weekendens SKYPER

26-04-2017
​I weekenden afholdte Hjemmeværnsdistrikt København (HDKBH) den årlige skydeperiode (SKYPER).
Skydeperioden blev afholdt som en konkurrence, hvor de enkelte grupper fik point for taktiske og militære færdigheder, holdning, tjenestekendskab og lignende.

Kompaniget deltog i konkurrencen med én gruppe. Derudover deltog vi med en del støttepersonnel - Skydeleder, sikkerhedsbefalingsmænd, taktiske tilbagemeldere, forsynere og kørere, for bare at nævne nogle af de funktioner vi støttede med.

36 timers øvelse
Hele skydeperioden løb som en taktisk indsættelse, hvor de deltagende grupper var inddelt i 3 delinger i et kompagni. Mødetiden var lørdag 0730 og fra klokken 0830 til ENDEX søndag skulle alt foregå taktisk.
Mens delingsførerne modtog kompagnichefens befaling, gjorde grupperne klar til at rykke ud. Hver mand fik udleveret en feltration, der skulle holde fra lørdag morgen til ENDEX søndag klokken 13.00.
Eneste luksus, var da grupperne blev afløst af det fiktive "3. kompagni" fra 23.00 lørdag til tidlig søndag morgen, så kompagniet kunne trække tilbage til Jægerspris Lejren for underbringelse.

Weekenden forløb med teori i Kamp fra Stilling, K7 skydning, håndgranatkast med skarpe håndgranater, LMG skydning, Handlebane i makkerpar, og i løbet af søndagen en stor delingsskydning.



Af Presseofficer SG Sune Schønnemann

ITBM, HVK Svanemøllen

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring