Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

BM seminar Nov. 2017

BM Seminar 4.-5. november 2017

23-11-2017

BM-Seminar

Vi var 12 befalingsmænd og inviterede, der deltog i BM-Seminar på Christiansminde weekenden 4. og 5. november. Inden vi tog afsted på seminariet havde vi fået tilsendt program for weekenden, spørgsmål om hvervning og fastholdelse af hjemmeværnspersonel plus ”De fem skarpe”. Desuden var 1. deling blevet bedt om at stå for en aktivitet i det fri.

Da vi mødte op på hjemmeværnsgården lørdag morgen var humøret højt og forventningsfuldt om at komme i gang med en indholdsrig weekend i godt selskab.

Lidt morgenmad og kaffe blev indtaget, mens de enkelte fik samlet de stumper de skulle bruge til div. Aktiviteter.

Lørdag formiddag blev brugt på en god diskussion i grupper om hvervning og fastholdelse. Grupperne fik lov til at præsentere deres svar, som var skrevet ned efter en snak/diskussion i gruppen. Der var rigtig mange gode forslag til hvordan vi fastholder personel og bibeholder interessen for den enkelte i vores kompagni.

Om eftermiddagen kørte vi til et objekt ude i terrænet, hvor de enkelte grupper skulle forberede ”observation og angreb” på objekt, set fra angriberens side. Det var en superinteressant opgave, som gav grundlag for en god og lang diskussion om taktik og strategi. Denne seance sluttede i tusmørket, hvor vi blev bedt om at indrette en kampstilling på en af højene udenfor objektet. Hurtigt blev ansvar fordelt og de enkelte gik i gang med deres opgaver. Det er noget vi har trænet mange gange og resultatet var også super godt.

Efter aftensmaden blev det tid til ”De fem skarpe”. Disse spørgsmål er holdnings spørgsmål bla. om eget engement og holdninger til ledelse og føring. Dette var igen en meget interessant og vigtig snak, som trak ud på de små timer. Selvom der blev diskuteret meget, så var der hele tiden en god stemning. Dette er et af de positive træk i vores kompagni, vi kan godt være uenige og så samtidig grine med hinanden bagefter.

Søndag startede tidligt med morgenmad og herefter forskydning til objekt i terrænet. 1. deling havde planlagt tre aktiviteter. En post med håndgranatkast, en med førstehjælp og en med samling af radio og efterfølgende fjendemelding på meldingsblanket. Alle gik friske til opgaven som sædvanlig. Men måske yderligere ansporet af at de enkelte hold kæmpede om en præmie. Holdet med Anders, Bo og Dan løb af med sejren efter en hårfin afgørelse.

Efter middag sluttede BM-Seminariet af med hvad de enkelte uddannelsesdage skulle have af indhold og hvilke hovedemner vi skal arbejde med i 2018.

Tak for en god og indholdsrig weekend.

BM gruppen

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring