Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Indbrud gennem vindue

Bykamp i Tovby

Patruljerne er landsat og i gang med at løse deres opgave. Indtil videre er alt stille og roligt, hvor månen lyser fra en skyfri himmel.

31-08-2015

​Årets bykamps uddannelse var bygget op som en lang øvelse.

Fredag aften blev patruljerne landsat og havde til opgave at gennemfører opklaring mod en fjendtlig besat by.

Efter nattens indsættelse - recce mod en fjendtlig stilling og overnatning i det fri - blev grupperne hentet ind til en uddannelses dag i bykamp.
Efter en instruktion, gik det så løs med uddannelse hele dagen. Først blev principperne indøvet med løs ammunition og efterfølgende med FX (en farvepatron) - her ser og mærker man de skud der rammer en!
 
Alle må sande, at være infanterist med opgave i at rense bygninger er hårdt, meget hårdt.
 
Efter en lang dag, blev grupperne sendt ud på en handlebane, der havde til formål, at skubbe "lidt" til de personlige grænser, hvilket også lykkes til fulde.
 
Efterfølgende forskydes der til Aalborg Kaserner, hvor turen sluttes af med en kort øvelsesgennemgang inden alle drager hjem godt brugte og nogle røde/blå mærker samt en del erfaringer rigere.

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring