Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Skydning i alt slags vejr.

Godt i gang med 2016

Januar er, traditionen tro, er hård månede med fuld damp på kedlerne. Årets første uger er gået med diverse nytårsparoler samt kompagniets egen opstart.

26-01-2016

På aktivitetssiden er vi også kommet i gang. Al uddannelse i første halvår har et hovedmål, nemlig at være klar til Hjemmeværnets store Landsøvelse i juni. Til Landsøvelsens afsluttende parade forventes det, at Hjemmeværnet stiller med 6.400 medlemmer når HMS Dronningen skridter fronten af.

For at nå dette, er der selvfølgelig en del uddannelser, der trænger til lidt vedligeholdelse. I de første par måneder vil det være signaltjeneste, førstehjælp og patruljetjeneste der vil være det primærer indhold, krydret med skydeuddannelse og en enkelt øvelse.
 
Normalt ville skydningen være aflyst på denne årstid, men med det nye anlæg på Lindholm kan der skydes året rundt og i alt slags vejr. Al skydning starter på langdistance banen, hvor formålet selvfølgelig er at kunne ramme på 200 meter, men også at træne de svage skydestillinger. Endvidere blev der også tid til en omgang kulisse skydning på 50 meter. Denne skydning gav skytterne en del udfordringer i forhold til skydestillinger.
Dagen sluttes af på kortdistance, hvor det primærer er, at indøve nærkamps skydestillinger med skiftende træfpunkt og også her, at træne den "svage" skydestilling.
 
I næste uge gennemføres der informationsmøde for, indtil videre 7, forhåbentlig nye medlemmer, så jo, kompagniet er kommet godt fra start her i 2016.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring