Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Infanterihjemmeværnskompagni Østjylland

​​​​​​​​​​​​​Infanterihjemmeværnskompagni Østjylland

KMP-MÆRKE.jpg

 
Kompagniet (KMP)

Infanterihjemmeværnskompagni Østjylland er et af Hjemmeværnsdistrikt Østjyllands special kompagnier. Her er infanterivirket i højsædet, hvor høj militær faglighed og et uslukkeligt ønske om altid at blive bedre, er kendetegnet for KMP. Som infanterist ligger vores kompetencer i den grønne tjeneste, hvilket afspejler sig i de opgaver som infanteriet bliver stillet, om det er støtte til forsvaret hærenheders øvelses virksomhed, hvor direkte kampopgaver er efterspurgt, eller støtte politiet og civilsamfundet under særlig hjælp herunder som en del af beredskabsstyrken, står KMP klar som en kvalificeret enhed. Vi har et meget højt aktivitetsniveau.
​   ​

Uddannelse

For at KMP kan løse sine opgaver, er uddannelse en høj prioritet. Kompagniets infanteri delinger træner en aften om ugen og en weekend om måneden. Uddannelsen er bygget op ud fra et uddannelsesdirektiv, der tager højde for de doktriner og standarter der forventes en infanterist kan løse. Der trænes både på enkeltmand, gruppe og i delingsramme, således vi er sikker på, skulle der opstå en opgave for infanteriet, er vi sikker på vi kan løse den!


Opbygning

KMP er bygget op med et kommandoelement hvor ledelsen befinder sig. Derudover har KMP følgende delinger: én Kommandodeling (KDODEL) og to infanteridelinger (INFDEL) og en tredje INFDEL der er under opbygning fra efteråret 2023. Vi er ca. 100 md i KMP, og er distrikt Østjyllands næststørste KMP (primo 2024).

Ledige stillinger
​Udover at vi altid kan bruge flere soldater og er i stadig vækst, søger vi lige nu:
 • Infanteridelingsfører, PL/DF (Opstart af 3. INFDEL)
 • 1 Næstkommanderende, OS/NK/DEL (Opstart af 3. INFDEL)
 • 3 Infanteri Gruppefører, SG/GF (Bla. til Opstart af 3. INFDEL)

​Derudover tilbyder KMP følgende ledige stillinger i KDODEL:

 • ​Forsyningshjælpere
 • Sygehjælpere
 • ​Støtteforplejningsfolk

Materiel og udrustning

​KMP er dels særlig udrustet, samt særligt bevæbnet, som gør os i stand til at løse mere krævende opgaver end én typisk hjemmeværnsenhed, dette medføre at vi skal være i stand til at kunne bevæge os til fods med en tung udrustning og rygsæk, som sætter krav til den enkelte soldat fysiske formåen. 

Forventning til soldaten

Som soldat i Infanteriet kræver det en særlig støbning og holdning til tjenesten. Du skal gerne besidde en vis robusthed. Det betyder du opnår en hvis feltvanthed således du er i stand til kunne indsættes og kæmpe i alle former for terræn og forhold. Som infanterist kræver det en særlig god fysisk form end andre hjemmeværnsenheder, Da du skal kunne være uafhængig af logistiske forhold, og skal kunne leve af din rygsæk i kortere og længere perioder.

De formelle krav for optagelse:

 • Medlem af hje​mmeværnet.
 • HGU, HBU eller højere.
 • Fundet egnet ved startsamtale

Krav efter optagelse:

 • Indgå i vores Introkorps, onboarding program.
 • deltage i uddannelse ift. Uddannelses niveau og funktion​
 • Hvis du ikke har aftjent værnepligt indenfor de seneste år,​ at gennemgå HJV grunduddannelse indenfor MAX 3 år
 • Aktiv i enheden (min. 150-200 timer/år)​Besøg os på Facebook:  https://www.facebook.com/infhvkejy​


 OE Nyheder

 Enhedsoversigt

 Kortoversigt

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring