Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Bykamp i Brikby

Fjenden befinder sig i dette hus. I skal nu indtage huset og rense det for fjender.

28-02-2015

Denne opgave var en af punkterne i INFHVK SSJs uddannelse. I denne weekend er emnet bykamp og det finder sted i forsvarets øvelsesby, Brikby.  Som en del af bykamp undervises soldaterne i: bevægelse i by, indtrængen i hus, måludpegning, samt rensning af rum og trappeopgange. Tilslut vil det lærte blive sat i spil i form af en række handlebaner.

For at optimere undervisningen mest muligt, er alle soldaterne blevet udstyret med FX-våben, og der er bevægelige skiver til at illustrere fjenden. Det betyder at skiverne skal rammes før de lægger sig og derved opnås en mere realistisk uddannelse. Man kan sige den gamle ”bang, du er død” ikke eksistere her, hvilket stemmer godt overens med INFHVK SSJs holdning til en god og seriøs uddannelse.

Søndag er fokus flyttet over på soldaternes skydefærdigheder, så uddannelsen flyttes til skydebanen. Her skal soldaterne igennem forskellige skydninger, der alle har til formål at styrke den enkeltes færdigheder.

Uddannelsen gennemføres med INFHVK SSJs egne instruktører, samt instruktører fra hæren.

Fakta

FX-våben, er et våbensystem der kan sammenlignes med paintball. Med FX er det dog patroner med en lille krudtladning der bruges, så våbenet har mange af de samme egenskaber som et almindeligt gevær.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring