Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Her undervises en gruppe fra HVK Aabenraa i bykamp.

INFHVK SSJ inviterer områdekompagnier til uddannelse

INFHVK invitere flere kompagnier til deres uddannelsesweekender. Her undervises en gruppe fra Aabenraa i bykamp.

01-03-2015
I år har INFHVK SSJ lavet et forsøg hvor der udbydes uddannelser til områdekompagnierne i distriktet, i denne weekend undervises der i bykamp. Udover INFHVK SSJs egne folk, deltog der hjemmeværnssoldater fra kompagnierne i Varde, Esbjerg City og Haderslev Syd og Aabenraa.
 
Dette er et nyt og uprøvet koncept, men allerede nu tegner der sig billedet af en succes.
INFHVK stiller med instruktører og sørger for alt logistikken omkring, mens de tre kompagnier har lovet at deltage i fire uddannelsesweekender i løbet af året. Det kræver ikke det store ekstraarbejde for INFHVK, da der i forvejen er et stort set-up til denne type uddannelser. Der giver faktisk bedre muligheder for at udnytte alle mulighederne med de ekstra grupper. Mens at de eksterne deltagere får mulighed for at deltage i uddannelser, der normalt ikke er tilgængelige for i et almindeligt kompagni.
 
I denne weekend er emnet bykamp og der undervises i: bevægelse i by, indtrængen i hus, måludpegning, samt rensning af rum og trappeopgange. Tilslut vil det lærte blive sat i spil i form af en række handlebaner. Til slut vil skyttens færdigheder blive trænet med en tur på skydebanen.
 
Der deltager omkring 70 hjemmeværnsoldater på denne weekend og undervisningen varetages af instruktører fra INFHVK SSJ og fra Hæren.
 
 
 Gruppe fra HVK AAbenraa sikre ved hushjørne.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring