Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

ARCTIC EAGLE 2016

Og alt i mens sneen lige så stille falder…

06-04-2016
Af Anne Bang, Historiker, INFHVK VSJ

Vi skriver i dag Day 4 på det sammensatte kompagnis Michigan eventyr. Udetemperaturen ligger og svinger lige omkring frysepunktet. Koldt er det i hvert fald. Koldt og ualmindeligt smukt.

I skrivende stund vælter sneen ned og National Guard, som har snerydningstjansen, kan dårligt nå at rydde inden de kan starte forfra.

De første par dage herovre er brugt på at finde os til rette i lokaliteterne, blive omskolet til de amerikanske våben, køretøjer og signalmidler, vænne os til den amerikanske omgangsform og ikke mindst hilsepligt og at få plejet de sociale relationer.

Inden længe starter den reelle øvelse, og vejrudsigten byder umiddelbart på temperaturer på omkring minus 18 grader, så vores soldater som også var afsted i Norge på COLD RESPONSE for et par uger siden, er rigtig glade for den arktiske træning de modtog der, og ikke mindst den norske udrustning som har vist sig at være guld værd herovre. Der bliver videns delt omkring påklædning, og resten af folkene, suger alle de tips til sig de nu kan fra de mere vintererfarne kolleger.

Alle drengene m/k arbejder i disse dage koncentreret på henholdsvis skydebanerne og nærkampshusene.

Kommando delingen og vores forbi​ndelsesofficer arbejder på at samle de løse ender og få alting til at gå op i en højere enhed, og som altid både i felten og på kontoret, så er der travle perioder og der er perioder med ventetid. OD7B9887.jpg
Infanterihjemmeværnskompagni Vestsjællands nye fane troner i sneen i Michigan

​​​
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring