Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Skydebanedag med et tvist

Søndag den 5. december 2015 var vi en lille flok der drog på tur til Skalstrup, for blandt andet at få vores årlige K5 og K7 skydninger hevet i land.

29-12-2015

af Anne Bang​

Samlet set vil jeg skyde på (ha ha) at vi var en små tyve stykker som tog afsted, og med os havde vi blandt andet kompagniets nyeste mand Ishøy, som ikke har rørt et gevær i seks år eller lignende, og lige ville pudse formen af. Det blev til en dag præget af duften af kanelsnegle, som lifligt bredte sig over skydebanerne, glade og engagerede skytter og ikke mindst en skydeleder fra Stabskompagniet i København, som havde en noget interessant indgangsvinkel til skydningerne. Dagen var faktisk så vellykket at vi er flere der nok fremover vil prøve at presse os ind på et par af deres skydebanedage!


Jeg vil anslå antallet af skytter til den gode side af en 40-50 skytter, omend det kan være svært at vurdere da vi var spredt godt ud, og at de fleste der bestod deres K7 skydninger, valgte at køre tidligt hjem og få lidt mere ud af dagen. Derudover var det noget så distraherende at slænget fra Infanterikompagni Køge Bugt havde valgt at troppe op med microbølgeovn og tilbyde deres folk kanelsnegle, selvfølgelig serveret af små glade julegrise iført Multicam nissehuer, hvilket vi grinede en lille smule af (Tror personligt at Beyer godt ville have haft en med hjem).


En del af deltagerne havde i dagens anledning iført sig fragveste som den ene skydeleder havde med, da vi med den nye opgave på Vordingborg Kaserne skal forudse at være iført disse, og så kunne man jo lige så godt prøve at skyde med den på. 


vores egen bane, brillerede nyeste mand med det udleverede puljevåben efter en hurtig indskydning, og kunne da stolt begynde at deltage i de sjovere skydninger, alt imens de af os der ikke formåede at hive vores K7 skydning igennem i de forsøg der var tildelt os (uindskudte puljevåben og defekte geværer var selvfølgelig årsagen!), så vi trissede slukørede over på bane 2, for at blive mødt af en noget munter flok svende fra Stabskompagniet København.

 

Stabskompagniet havde til deres juleskydning lånt et par gamle (med tryk på gamle!) salongeværer kaliber 22. fra en gang i 20'erne, som blev flittigt benyttet. Dahl kunne næsten ikke styre sin begejstring, og trippede næsten over sig selv i sin iver efter at få lov til at prøve, og heldigvis fik han lov. Sjældent har jeg set en voksen mand grine så bredt over hele femøren.

 

Udover at Dahl fik styret sin indre julegris fik vi andre gennemført vores skydninger, samt lidt bonusskydninger som ikke kan beskrives men som helt klart burde opleves. Og det vi hører er, at de har deres skydninger sådan hver gang, så vi vil helt sikkert være gæster her en anden gang. Jeg har i hvert fald ikke moret mig så meget på en skydebane i årevis.

​​​​​

 Billedgalleri

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring