Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner
​​

Musikhjemmeværnskompagni Roskilde

​​​​Hjemmeværnets Musik- og Tambourkorps Roskilde 
 
Hjemmeværnets Musik- og Tambourkorps har tilholdssted i Roskilde og er en del af Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland.
 
Musikkorpset er et Brass Band og består af ca. 50 medlemmer. Musik- og Tambourkorpset afvikler ca. 25 koncertarrangementer i løbet af året, fortrinsvis i Distrikt Midt- og Vestsjælland.
 
Musik- og Tambourkorpset er en aktiv del af synliggørelsen af Hjemmeværnet og dets virke. Musik- og Tambourkorpset har deltaget i talrige arrangementer i udlandet, bl.a. ved øvelsen Baltic Spirit 2008 i Litauen, hvor Musik- og Tambourkorpset bl.a. spillede ved HKH Prins Joakims ankomst. I 2013 deltog Musik- og Tambourkorpset ved folkemødet på Bornholm.
 
I 2017 fejrede Musikkorpset sit 65 års jubilæum​. Hvert år i januar måned afholder Musik- og Tambourkorpset de traditionsrige nytårskoncerter i Roskilde og Køge, som er med til at skabe stor opmærksomhed omkring Hjemmeværnet i lokalsamfundet, og som samtidig er med at vise en anden side af Hjemmeværnet og dets mange funktioner og opgaver.
Musikkorpset deltager hvert år i forskellige musikkonkurrencer​ i det danske Brass Band miljø. I 2019 vandt Musikkorpset SMUK-divisionen ved Svogerslev Musikkonkurrence foran bl.a. Svogerslev Brass Band, Frederiksberg Brass Band og OBG
 
Til nytårskoncerterne har mange store danske kunstnere underholdt sammen med orkesteret såsom: Flemming Enevold, Søs Fenger, Kirsten Siggaard, Dario Campeotto, Jesper Lundgaard og De tre kongelige sopraner. Senest blev nytårskoncerten 2019 afviklet med Bobo Moreno som solist, hvilket trak fulde huse til begge koncerter med mere end 1.600 tilhørere.
 
Hvis du ønsker at vide mere om Hjemmeværnets Musik- og Tambourkorps Roskilde kan du kontakte Kompagnichef Ole Bille Johansen på tlf. 2788 2124.
 
Du er også velkommen til at besøge orkestrets Facebookside på https://www.facebook.com/hjvmukroskilde/ - Her vil vi løbende opdatere med nyheder, invitation til koncerter mv.
 
 

 OE Nyheder

 Enhedsoversigt

 Her bor vi

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring