Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

KLUMME juni 2016

Verden er hele tiden i forandring, og vi skal være omstillingsparate.
Operativ parathedsgruppe, Grænsekontrol, Skive Festival, Landsøvelse og nu vores kompagniblad.

21-06-2016

”SØSTERS KLUMME”.

 

Verden er hele tiden i forandring, og vi skal være omstillingsparate.

Operativ parathedsgruppe, Grænsekontrol, Skive Festival, Landsøvelse og nu vores kompagniblad.

Der er blevet besluttet, at der ikke er økonomi til udsendelse af kompagniblade, da det er blevet en meget dyr affære, at udsende post. Jeg vil håbe, at vi kan nå jer alle via mail for eftertiden.

Foråret smuttede let hen og gik ind i sommeren – sådan føltes det-  rigtig mange aktiviteter, trafikreguleringer og øvelser er overstået. Vi havde en fantastisk Feltskydning i Karup i april. Kampsvømning hen over 6 tirsdage gik også godt, vi fik deltagelse fra IGR, som tog en del mærker med sig hjem. Niels Jørgen og John Hansen fik afviklet UCI cykelløb, med en del besvær i Skive by. Stor tak til jer 2.

4. maj arrangementet på Rindsholm Kro, blev en stor dag for os. Vi skulle stille med Fanehold på 6 mand, således der var indgangsportal til Mindeparken. Derudover havde alle tegnmodtagere af ”Udsendelsesmedaljen” fået lov til at deltage og blive dekoreret. Hvad Erik Flarup ikke vidste var, at jeg havde indstillet ham til Fortjenstegn 2016. Stor var overraskelsen, da vi kom derned og jeg kunne fortælle ham, at han var værdig modtager at tegnet. Tillykke til jer alle.

 

Øvelse Vandpyt 4, blev afholdt i Klosterheden og Struer. Brian havde lavet en fin øvelse fredag aften, men vi må nok sande, at lørdagsøvelsen med Marine HJV, er blevet for stor, da det næsten kun er Beredskabet der har de største opgaver.

Vi har ikke Lars Mikkelsen og Niels Peter Olesen til at hjælpe os mere. NPØ er stoppet ved politiet og Lars har rasende travlt i hverdagen. Det har gjort, at Per Kjelstrup har sagt ja tak til at styre alle henvendelser vedrørende trafikreguleringer til alle arrangementer. Det var en stor lettelse. Tak Per.

Nogle af ”pigerne” plus chauffør Brian fra vores POKMP, har deltaget til årets Lady Walk. I år var der en lang lang skare af 5550 pink farvede piger ud af Agger og ud på dæmningen.

.

R

igtig mange trafikreguleringer er lagt bag os, stor tak til Jens M og NJA for fordeling af dem.

 

Årets Skive Festival var bestemt til at være på Byfest lignende forhold. 6 mand skulle være på post hele tiden fra kl. 1200 – 0300. Michael Weltz havde skaffet en skurvogn/mandskabslignende vogn fra Skive Kaserne, som blev sat op ved Violvej. En pavillon blev opsat samt en toiletvogn. Tror det blev et ”Bacecamp” lignende hyggested for alle, som faldt forbi, da sommervejret havde ramt Danmark lige i de dage. Skive Festival var en del af Landsøvelsen 16 (LØ16), som blev afholdt i Hedensted for HDMVJ. Jeg havde ansvaret for afvikling af øvelsen for de 6 politikompagnier i HDMVJ, da John Glerup havde valgt, at få et nyt knæ. Mange, rigtig mange timers planlægning, aftaler, møder med Beredskabet og lodsejere, er blevet brugt, inden en fantastisk weekend oprendte i Hedensted. Jeg er sikker på, at mange fik en oplevelse med på vejen. Søndag skulle vi forskyde til Fredericia til parade, hvor Dronningen skulle møde alle HJV fra hele Danmark. Fantastisk flot syn, da alle Faner stod på volden. Tak til jer alle for deltagelse til begge arrangementer.

 

Valdemarsdag fik vi tildelt en ny Fane. Vore friske ”drenge” deltog i Viborg Domkirke.

 

Den 21. august er der feltskydning i Hoven. Husk tilmelding på HJV.dk inden d. 15. august.

Der ligger stadig mange uddannelses tilbud og trafikreguleringer på HJV.dk, håber i kan hjælpe med Gadeløb i Skive, Sildefiskedag i Glyngøre, Koncert på FUUR, Skive cykelløb, Skive løbet.      Husk også at komme på skydebanen d. 17. august.

Jeg planlægger en ”bette” lørdagsøvelse d. 24. september med nogle af vore samarbejdspartnere i Skive så få sat kryds i kalenderen allerede nu.

Rigtig go sommer til dig og dine

Søster.​​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring