Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Michael​ som vi yder førsthjælp på og han´s ven Mikkel

Kan du førstehjælp

Michael og Mikkel som kom forbi for at takke hjemmeværnet for hjælpen, da "Michael" pludselig mistede bevidstheden i en bil i FRC, mens vi var indsat på Havnen.
Jeg er sku stolt af Jer. Det er fedt at der af og til kommer denne slags "solstrålehistorier"

05-03-2016
Under vores indsættelse i forbindelse med branden på Havnen i Fredericia, havde vi søndag den 7. februar en lidt speciel oplevelse. 

Pludselig kom en bil farende hen til én af vores poster og føreren råbte straks: ”Hjælp, vi har en bevidstløs mand i bilen”.
Da de kiggede den unge mand i øjnene, gik det hurtigt op for folkene, at der ikke var tale om en øvelse. Ud over føreren og to unge piger, var der ganske rigtigt en bevidstløs ung mand i bilen.

Vores folk fik hurtigt skabt overblik over situationen, ringet til alarmcentralen, skabt frie luftveje, kontrolleret vejrtrækning og ydet psykisk førstehjælp til de andre i bilen. Folk blev sendt ud for at lave ambulanceveje, såfremt det skulle blive nødvendigt.

Kort efter kom den unge mand til sig selv, og aftalen med det sundhedsfaglige personel på alarmcentralen blev, at de selv hurtigst muligt skulle køre på sygehuset.

Samme aften blev han tiltagende dårlig og mistede følelsen i venstre arm, hvorefter de igen ringede til alarmcentralen. Der blev sendt en ambulance, og han blev med udrykning kørt til Odense Universitets Hospital, hvor det blev konstateret, at han havde haft en blodprop i hjernen.

Her til aften kom den unge mand, ”Michael”, forbi vores gruppe/delingsmøde og fik lejlighed til at takke Mette, Thomas og Jan (fra Billund) som havde været involveret i episoden.

Han husker ikke selv ret meget af selve hændelsen, så han var glad for at høre deres side af historien.

Han viderebragte også en tak fra de andre i bilen, som var glade for, at hjemmeværnet var der til at hjælpe dem under den voldsomme oplevelse.

Vi siger tak for besøget! .. og velbekomme!​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring