Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Dyst mellem svenskere og danskere
her er de hold der var med i år

Dyst mellem svenskere og danskere

Der har i weekenden været svensker udveksling for 42 gang. Lørdag var der konkurrence i håndgranats kast, afstandsbedømmelse og skydning. Der var i alt 50 skytter, 4 hold med svenskere og 6 hold med danskere, som bestod af 5 mandshold.

29-05-2017
Tekst og foto: Bastian Hosbond
Fredagen var deltagerne  delt lidt op. Nogle var på Hammerværket ved Svenstrup, andre skød med historiske våben på Tolstrup skydebane og til sidst var nogle ude i faldskærmstårnet på Flyvestation Aalborg. En del af dem, som var i faldskærmstårnet fortsatte videre til Flådestation Frederikshavn, hvor de fik en rundvisning på støtteskibet Esbern Snarre.
Jonas Eriksson og Lars Jeppsson, fra Sverige har deltaget flere gange. Jonas Eriksson fortalte: ” Det er 18 gang jeg deltager i denne udveksling”. Begge var enige om en ting: ”Disse besøg har givet os rigtige gode venskaber, også på privat basis, hvor vi besøger danskere og omvendt i vores ferier” fortalte Lars Jeppsson.
 
Jonas Eriksson uddyber:” Jeg - og Lars vil ikke miste den gode tradition som der er i denne udveksling, for når man først har været med en gang bliver man hængende”.
”Jeg vil blive ved med at deltage i udvekslingen med danskerne indtil jeg en dag går bort” sluttede Lars af med at sige.
De berettede også, at mens konkurrencen stod på, så gik der konkurrence i den. Men når man så havde været igennem konkurrencens opgaver gik det lige som i baggrunden til gengæld for hygge og kammeratskab.
Kompagnichef fra Hærhjemmeværnskompagni Tolstrup, Nels Kristian Jensen: ”Jeg har været med siden 1980. I de første år kørte vi til Tranum skydeterræn, men på grund af miljø regler blev skydningen flytte til Tolstup Skydebane, hvilket spare os for en del transport og ikke mindst, at så er det et mere lokalt arrangement for os fra Tolstrup Kompagniet. Flere underafdelinger er siden kommet med i arrangementet, hvilket vi er glade for. Udvekslingen har givet mig mange venskaber for livet, specielt da jeg er værtsfamilie for de samme hvert år”.
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring