Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Vor tilhørsforhold

Kompagniets organisation og tilhørsforhold

Kompagniet 
I Hjemmeværnet har vi i over 50 år arbejdet på, at vi skal være klar til at yde en indsats, når og hvis der bliver brug for det. Ikke nødvendigvis med "våben i hånd", men vi er en militær organisation, så selvfølgelig uddanner vi os i den del.
Hjemmeværnet består af en skøn blanding af almindelige folk. Stort set alle erhverv er repræsenteret. Aldersmæssigt spænder vi meget bredt (18-80 år). 
Kompagniet har lokaler tæt på og midt i Høvelte øvelsesområde, hvilket giver os helt unikke muligheder for at mødes, træne og øve vore opgaver.
                                                                                               
  


Distriktet
Distriktet er vores nærmeste overordnede myndighed. Distriktet varetager styring af områdets enheder, koordinerer uddannelse, øvelser og andre aktiviteter.
Regionen
Regionen er den overordnede myndighed, som vi mest har kontakt med via distriktet. Regionen styrer den overordnede informationsvirksomhed, herunder kontakt til regionens presse, ligesom regionen koordinerer kontakten til hjemmeværnets samarbejdspartnere i totalforsvaret.

 
Hærhjemmeværnet
Hærhjemmeværnet er den "grønne" værnsgren, der samler regionerne og udgør hovedparten af det samlede hjemmeværn. Hærhjemmeværnet kan med timers varsel over hele landet stille i tusindvis af velorganiserede, veluddannede, veludrustede og velmotiverede frivillige til at løse en række militære, miljø-, politi- og redningsmæssige opgaver.​
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring