Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hjemmeværnsskolen kom til Bornholm


Egentlig havde HVK Rønne-Nexø i samarbejde med Det Bornholmske Hjemmeværn (DBH) planlagt en skydelejr for alle underafdelinger, da Hjemmeværnsskolen kontaktede os med et tilbud, vi ikke kunne sige nej til

15-10-2017
Det drejede sig om et pilotprojekt indenfor de nye opdaterede enhedsuddannelser – nærmere bestemt ”Kamp fra stilling – 6004.”
Deltagerne på kurset bestod af soldater fra DBH, Hjemmeværnseskadrille 223, Værløse og Motoriseret Overvågning (MOTOV) fra ”Jyske Ås” Distrikt Nordjylland, og de blev virkelig udfordret de tre dage, uddannelsen varede.
Udgangspunktet for kurset er, at Danmark er i krig. Enheden skal gennemføre kamp fra stilling i såvel lys som mørke, godt støttet af MOTOV.
Fredag aften – den 6 OKT -  gennemførtes teoretiske lektioner, men fra lørdag morgen gik det løs ude i Raghammers terræn. Der blev øvet føringsvirksomhed, befaling, rekognosceret for stillinger og forberedt, inden de første skydninger fandt sted lørdag eftermiddag. Lørdag aften blev hele scenariet så indøvet i mørke, for afsluttende søndag formiddag at nedkæmpe den landsatte fjende godt og effektivt.
Efter et tætpakket program – og kun lidt søvn – blev det søndag omkring frokost tid til at rydde op, rense våben og pakke sammen. Det skete i en rigtig god stemning. Soldaterne var nok lidt brugte, men også meget tilfredse med weekendens forløb og læring – og ikke mindst at få mulighed for at skyde med alle DBH`s våbentyper.
Tekst: LDIOF Hanne M K Hueg
Fotos: P. K. Rasmussen


 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring