Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​De første fremmødte på Svanemøllens Kaserne.

Hjemmeværnet indsættes i stormflodsberedskab

Onsdag eftermiddag den 4 januar blev Hærhjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn varslet om mulig indsættelse på grund af forhøjet vandstand.
Tekst og foto: Informationsofficer Bjørn E. Hørner

04-01-2017
Hjemmeværnet i blandt andet København blev varslet om mulig indsættelse onsdag den 4. januar i beredskab på grund af forhøjet vandstand. Første melding gik ud på at staben skulle møde med udvalgte repræsentanter klokken 1500 ved beredskabscenteret på Københavns Politigård. Dette blev kort efter ændret til straks, klokken 1203. Seniorsergent Martin Ottesen drog straks afsted mod politigården som forbindelsesofficer hvorefter opgavens omfang skulle klarlægges. I mellemtiden blev Hærhjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn bedt om at forudse indsættelse sammen med Hærhjemmeværnsdistrikt København, der allerede var i gang med at samle 100 mand til opgaven. I tidsrummet mellem klokken 1800 og 1930 mødte over 30 mand ind på Svanemøllens Kaserne i Bygning 91, hvor et samlingslokale var sat til rådighed.

Forbindelses officererne på Københavns Politigård.
I samme periode var der på Københavns Politigård mødt seniorsergent Martin Ottesen, HDKVE og Steen og Morten, der repræsenterede Hærhjemmeværnsdistrikt København i beredskabscenteret (LBS). I de kommende timer afventes udviklingen i distrikternes ansvarsområder, idet der allerede er opstillet hold til at håndtere fyldning af sandsække og afspærring. Meldinger om at broerne i Københavns havn kunne forventes ramt blev overhalet af at Knippels Bro allerede nu var oversvømmet.

Der kommer hele tiden flere hjemmeværnsfolk til opgaven.
I de kommende timer følger alle spændt vandstanden for at beskytte liv og ejendom og begrænse skaderne mest muligt.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring