Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Nytårsgudstjeneste i Viborg Domkirke

Traditionen tro afholdt distrikt Midt- og Vestjylland nytårsgudstjeneste i Viborg Domkirke den 6. januar. Prædikant var distriktets feltpræst Mariann D. Christensen. Efter gudstjenesten var der selskabeligt samvær i Sognegården med en let forplejning.

07-01-2018
Tekst & foto: INFOELM v/HDMVJ


 
Gæsterne blev modtaget uden for kirken af en flot faneborg, og efter at fanerne var ført ind, læste Alice J. Michaelsen indgangsbønnen. Musikkorps Mors akkompagnerede salmerne og Thyholmerkoret sang tre flotte korsatser.

I sin prædiken filosoferede feltpræsten Mariann både over nytåret, men også over bønnen; ”Fader Vor” og om hvordan vi kan bruge den. Feltpræsten sagde blandt andet:


” For de fleste er nytåret et af årets højdepunkter, for mig, er det det stik modsatte, - jeg kan ikke fordrage nytår og nytårsaften, og kunne jeg slippe afsted med det, så gravede jeg mig ned eller søgte skjul i bunker 6 i Hanstholm, og stak først hovedet frem igen når hele postyret var overstået. ”
” En af grundene til jeg ikke bryder mig meget om årets sidste dag er, at der ofte på denne dag reflekteres over, hvordan året er gået. Om man nu har nået alle de mål man satte sig for. ”
Præsten talte berettede, hvordan disciplene bad Jesus om at lære dem at bede; altså blev det Fader Vor og i dag godt 2000 år efter, bruger vi den stadig.


” Fader vor er bønnen, vi altid kan bede, hvis vi mangler ord, for den dækker alle områder vi overhovedet kan komme i tanke om. Og så er det bønnen, vi kan bede sammen, uanset hvor forskellige vi er. Den forener kristne over hele jorden og til alle tider – den er nemlig lige meget up to date, om vi skriver 2017 eller 2018, om vi står i Danmark eller Afghanistan og det er det smukke, den er uforanderlig midt i forandringen. Jeg har brug for at vide, at når vi sender vores tropper på mission, når vi sætter mænd og kvinder ind i tjeneste, hvo rend det så er, - ved grænsen til Tyskland eller i troperne, så er Gud aldrig længere væk, end en stille bøn der altid bliver hørt, også selvom udfaldet ikke altid bliver, som vi kunne have ønsket. Og med det i mente, så er også jeg klar til 2018 og årets udfordringer, og muligvis, sandsynligvis vil jeg fejle igen og igen, men ved I hvad, det er okay – kun én var i virkeligheden alt hvad man burde være, og han døde på korset, netop fordi vi sjældent får fuldførte alle vores gode intentioner, ikke fordi vi er dårlige mennesker, men fordi vi netop er mennesker.
Rigtig godt nytår til Jer alle. ”

I Sognegården gav distriktets chef OL Per M. Nikolajsen Hendes Majestæt Dronningens nytårshilsen til Forsvaret og nævnte i sin egen tale terrorhandlingerne i 2017, den første i Tyrkiet, og de mange andre i henholdsvis Paris, London, Stockholm, Barcelona, Hamborg og Manchester. Her hjemme bruges der ressourcer til soldater på gaderne, hjemmeværnspersonel ved grænserne og i det hele taget, alle mulige tiltag for at beskytte befolkningen mod terror i dagligdagen.
I 2017 var en af opgaverne støtte til hæren; VJTF i syv dages beredskab som del af en NATO enhed. 400 hjemmeværnssoldater var i beredskab i distriktet og klar til aktion. For det skal der lyde en stor ros til jer. Men nu har vi en ny og større opgave: et 30 dages beredskab og her er det hele Panserinfanteribataljonen JDR, vi skal støtte. Dette er IFFG 2018 (Initial Follow on Forces Group).
Vort uddannelsesniveau er stigende, og den operative opbygning af personel er klar, i tilfælde af en større indsættelse med en hændelse mod og Danmark. Certificering af HJV er stadig aktuel med henblik på beredskabsstyrken.
Per M. Mikolajsen nævnte også besparelserne på 70 millioner og udflytningen af depotet samt nedskæring af personel på distriktsgangen, den nye S struktur, som for mange endnu er ukendt område.
Sluttelig rettede oberstløjtnanten en kæmpe tak til alle distriktets medlemmer for deres engagement i det forgangne år.
Der blev afsluttet med ”Altid frejdig når du går”, akkompagneret af en trompetist fra Musikkorps Mors.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring