Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Svensk bataljonstridskurs i Nymindegab

I ugens løb har Nymindegablejren dannet rammen for det svenske bataljonstridskurs. På skolebænken sidder 13 frivillige soldater fra Hærhjemmeværnet, der skal fungere som stabschef og major ved distrikterne eller regionerne.

26-04-2024

Normalvis har Hjemmeværnsskolen to pladser på kurset, når det afholdes på den svenske hjemmeværnsskole, men grundet mange danske deltagere og gode diplomatiske forbindelser har Hjemmeværnsskolen haft mulighed for at hive den svenske kursusleder, Håkon, til Nymindegab for at køre kurset i samarbejde med major Kenneth Goos.

Kurset foregår på svensk - både undervisningen, teksterne samt planlægningsscenarierne - og giver grundlæggende forståelse for, hvordan en svensk hjemmeværnsbataljon er opbygget og planlægger. Major Goos forsøger dog at sætte denne læring ind i en dansk kontekst.

I et af grupperummene sidder en gruppe på 5 kursister og arbejder. Fælles for de 5 er, at de er kommet for at dygtiggøre sig som frivillig stabschef, og det skræmmer ikke, at kurset foregår på svensk.

”Det er spændende at lære nogle andre metoder at kende, som de arbejder med i Sverige og arbejde med andre kapaciteter med henblik på at udvikle vores egen måde at lave planarbejde på”, fortæller Lasse Kjemstrup, der er frivillig stabschef ved Hærhjemmeværnsdistrikt Sydsjælland og Lolland-Falster, og fortsætter: Svenskerne arbejder meget mere grafisk med at tegne. Det er et godt redskab, når man skal kommunikere og præsentere, og det gør du jo, når du skal bringe din plan til udførelse, så det er noget af det, som jeg vil se, om jeg kan inkorporere, når jeg kommer hjem til mit distrikt”.

Kurset afsluttes i dag. Alle er bestået, og både den svenske kursusleder og vores skolechef er begejstret over det høje niveau, de har set i løbet af ugen.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring