Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Skydekonkurrence
​Briefing af deltagerne lige før skydekonkurrencen går i gang. Foto: Landsdelsregion Vest

Dansk skydesejr i Tyskland

Omkring 40 HJV-soldater var i weekenden 5.-7. maj på besøg hos Landeskommando Schleswig-Holstein for at deltage i en skydekonkurrence. Prisen som konkurrencens bedste skytte landede i fornem stil på danske hjemmeværnshænder.

09-05-2017
 
Af Landsdelsregion Vest
 
For mange af de ca. 40 hjemmeværnssoldater fra hele regionen blev konkurrencen i Tyskland også et glædeligt gensyn med tidligere samarbejdspartnere og desuden en chance for at bygge helt nye relationer op i det tyske.
 
"Jeg er kommet her siden 2004 til mange forskellige arrangementer og har opbygget et personligt venskab med mange af de tyske værter", fortæller oversergent Kenneth Qvist, der er tovholder fra dansk side på arrangementet.
 
Før var det kun enkelte kompagnier, der havde et samarbejde med tyske kompagnier, der kunne deltage i skydekonkurrencen, men efter regionsammenlægningen er skytter fra hele regionen nu inviteret. Og deltagelsen giver god mening, for skulle der f.eks. ske en naturkatastrofe i grænseområdet, vil Landeskommando Schleswig-Holstein være en naturlig samarbejdspartner for Hjemmeværnet.
 
Støtte til dansk-tysk samarbejde
Gerulf Klausen, der er løjtnant i kompagni Kjellerup i Hærhjemmeværndistrikt Midt- og Vestjylland, så også konkurrencen som en mulighed for at vedligeholde og udvikle sine kompetencer.
 
"Jeg går op i at vedligeholde mine kompetencer, og vi kan lære meget ved at udveksle kompetencer med tyskerne", fortæller løjtnanten, der er skydeinstruktør og med til at uddanne nye instruktører. Han har ikke været i Gaushorn før, men vil gerne støtte op om et dansk-tysk samarbejde.
 
"Umiddelbart er det nok de sydlige distrikter, der får størst gevinst ved samarbejdet, men vi danner nogle relationer, og så er det en kærkommen lejlighed til at få trænet lidt skydning", siger Gerulf Klausen.
 
Sejr til Danmark
Danmark vandt da også ’landskampen’, hvor der blev uddelt præmier til de tre bedste fra hvert land, samt udnævnt konkurrencens bedste skytte. Bedste dansker og bedste skytte blev Mikkel Nysom fra Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestjylland med 407,5 point. På andenpladsen kom Carsten Ulmann fra Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland med 400 point. Pladsen som tredjebedste dansker måtte findes ved en omskydning. To skytter fra Hærhjemmeværnsdistrikt Sydøstjylland stod i første omgang helt lige, men sejren endte med at gå til Mads Hedegaard med 395 point.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring