Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

HJV magasinet 1/2015

Det mangfoldige hjemmeværn

I det nye HJV magasin kan du møde patruljesoldaten Simon Dam fra Vestjylland og stabshjælper Liljan Foli fra Amager, der har hver deres udgangspunkt for at være frivillig soldat i Hjemmeværnet.

26-03-2015

Af Charlotte Baun Senholt

Den ene er fra Vestjylland. Den anden er fra Amager. Begge er aktive medlemmer. Men deres motivation og aktivitetsniveau er forskelligt.

Patruljesoldaten Simon Dam er drevet af personlige udfordringer og bruger mere end 1.000 årligt på aktiviteter i Hjemmeværnet. Stabshjælper Liljan Foli motiveres af ønsket om at hjælpe andre og det gode sammenhold i sin flotille i Dragør, hvor hun lægger cirka 150 timer årligt.

I det nye HJV magasin kan du møde Simon og Liljan i en ny serie om det mangfoldige hjemmeværn, hvor vi giver stemme til to medlemmer, som har hver deres udgangspunkt for at være frivillig soldat i Hjemmeværnet.

Fyn har knækket kurven

Få i magasinet også forklaringen på, hvorfor Hærhjemmeværnet på Fyn har knækket kurven og nu har flere aktive hjemmeværnssoldater til at løse de mange opgaver, end de havde for et år siden.
 
HJV magasinet har talt med distriktschef, oberstløjtnant Kent Mikkelsen, der fortæller om vejen til bedre fastholdelse af medlemmerne.
 
Magasinet samler desuden op på de mange indsættelser, som Hjemmeværnet har haft de seneste måneder. Over 400 hjemmeværnssoldater var således i aktion, da stormvejret ramte Danmark i starten af året. Desuden har Hjemmeværnets rydningsassistenter på under to måneder været indsat næsten dobbelt så mange gange i forhold til 2014. 
 

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring