Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Kitty Geist Hallas​' imponerende 70 års tjeneste i Hjemmeværnet blev anerkendt på 4. maj.

Danmarks historie og mange års tjeneste fejret på 4. maj

Medaljeoverrækelsen i Fredericia var både en fejring af Danmarks befrielse og Flyverhjemmeværnets soldaters mange års tro tjeneste.

06-05-2024

Tekst og foto: Vanessa Alexandra Kjær 

D. 4. maj er en helt speciel dato for Flyverhjemmeværnssoldater landet over. Det er på denne dag, for 79 år siden, at Danmark kunne fejre sin befrielse fra tyskerne, tilbage i 1945. Dette blev også året, hvor modstandsbevægelsen blev omdannet til et hjemmeværn efter krav fra modstandsbevægelsen.

I Fredericia var soldater fra Flyverhjemmeværnet fra hele landet samlet for at fejre denne helt specielle dag med en uddeling af årstegn. Årstegnene er et symbol på, og en tak for alle de år og mange timer man har brugt i Flyverhjemmeværnet. De strækker sig fra 10-årstegn og helt op til 70-årstegn.

Der blev for første gang uddelt et 70-års tegn, til Kitty Geist Hallas, som engang i midt 1950'erne stod side om side med selveste dronning Margrethe II, i luftmelderkorpset, som nu er blevet til Flyverhjemmeværnet.


"Jeg var ude at løbe orienteringsløb om natten med dronningen, og jeg kan huske, at hun dengang havde sådan en smart pen, som både kunne skrive og lyse," siger hun.

At være en del af Flyverhjemmeværnet har fyldt meget for Kitty Geist Hallas i alle de år, hvor hun har været aktiv, og hun kan nu glæde sig over dette meget specielle årstegn, som hun tager med hjem til København.

 

​Se flere billeder fra arrangementet ved at klikke her.​ 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring