Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​”D. 4. maj er en påmindelse om det, vi kæmper for, og som vi aldrig må tage for givet", sagde den Kommitterede ved paraden på Kronborg Slotsplads. ​Alle fotos: Rasmus Franck og Lars Pries​

Hjemmeværnet mindes befrielsen over hele landet

Når man som Hjemmeværnet har sit udgangspunkt i modstandsbevægelsen, skal d. 4. og 5. maj mindes, men også fejres.

06-05-2024

​​​​​​​​​​​

I weekenden er Danmarks befrielse blevet mindet og fejret over hele landet. Her er ​et udpluk af de mange begivenheder.

Om aftenen d. 4. maj lagde den Kommitterede vejen forbi Kronborg, hvor der var gudstjeneste i slotskirken, efterfulgt af en parade i slotsgården, der var arrangeret af Distrikt Nordsjælland. 

Her holdt Kommitteret Hans Andersen, (V) en tale, hvor han bl.a. understregede over for de tilstedeværende, at ”d. 4. maj er en påmindelse om det, vi kæmper for, og som vi aldrig må tage for givet.”

Den Kommitterede deltog næste dag desuden i et arrangement på Skamlingsbanken i Kolding.

For chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, gik turen også til det jyske. Han deltog i et befrielsesarrangement i Fredericia​.Her ses chefen for Hjemmeværnet ved en markering af befrielsen i Fredericia.


I København lagde chef for Landsdelsregion Øst, oberst Peer Sander Rouff, en krans ved monumentet for Danmarks internationale indsats på Kastellet. Et af fokuspunkterne for hans tale var frihed og sikkerhed. 
"Vi bor i et rigt og rummeligt land med et velfungerende demokrati, lille arbejdsløshed, gratis velfærdsydelser og en markant øget trussels- og sikkerhedsbevidsthed. Vi har friheden. Og vi er forpligtede til at beskytte den. Frihed og sikkerhed går hånd i hånd og har både et historisk og et nutidigt perspektiv," sagde obersten.


I Midt- og Vestjylland var der taler og kaffebord med afspilning af Frihedsbudskabet. 


To hjemmeværnssoldater uddeler foldere med tilhørende stearinlys på Samsø.

Imens var ​ de østjyske kompagnier på gaden for at dele lys og en ​folder ud. Her tog Hjemmeværnssoldaterne en snak med borgerne om, hvorfor vi egentlig tænder lys om aftenen d. 4 maj, og om hvilken rolle Hjemmeværnet har i dag.
Det var denne folder med et tilhørende lys, der blev uddelt flere steder i Østjylland.​​Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring