Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Flyverhjemmeværnet har styr på sikkerheden på Night Hawk

Sikkerheden er skarp når omkring 2000 danske og udenlandske styrker gennemfører specialoperationsøvelse Night Hawk. Flyverhjemmeværnet leverer dagligt 50 frivillige soldater til bevogtning og adgangskontrol.

30-09-2016


Flyverhjemmeværnet har blandt andet til opgave at støtte Flyvevåbnet med at bevogte og sikre de danske militære flyvestationer. Den opgave har de også på specialoperationsøvelsen Night Hawk. Flyverhjemmeværnet assisterer med bevæbnede vagter ved de ydre perimeterhegn på fx Flyvestation Aalborg. Derudover udfører de også bevogtning og adgangskontrol inden for hegnet på Flyvestation Ålborg og Antvorskov kaserne og desuden deltager de i momenter på øvelsen.

”Vi har indsat bevæbnede bevogtningsassistenter, som går sammen med Flyvestation Aalborgs eget bevogtningspersonale. Derudover har vi adgangs-/kontrolposter fire steder på Flyvestation Aalborg, hvor vi har omkring 35 mand inde på 24 timers bemanding. Vi yder støtte til Flyvestation Aalborg – Host Nation Support," siger forbindelsesofficer kaptajn Peter Pedersen.

På Antvorskov Kaserne er Flyverhjemmeværnet indsat til at bevogte landingspladsen. Soldaternes primære opgave er at sikre, at uvedkommende ikke får adgang til området og helikopterne.

”Vi holder øje med området og med helikopterne også om natten, og vi sikrer, at der ikke er uvedkommende færdsel i området, som enten kan komme til skade eller komme til at gøre skade. Vi har konstant op til fem vagter på ad gangen, 24 timer i døgnet, og det betyder, at vi i alt har mellem 20 og 30 soldater på opgaven. Vi skal være meget fleksible, for vi ved heller ikke præcis, hvordan øvelsen vil forløbe, og der kan komme rigtig mange helikoptere med transport af specialoperationsstyrker og piloter. Vi er parate til at klare de opgaver, der kommer, udtaler næstkommanderende ved bevogtningsopgave Antvorskov Tim Dalvang”.

Hjemmeværnet bredt repræsenteret

De frivillige hjemmeværnssoldater kommer fra alle dele af landet, og de er repræsenteret i alle aldersgrupper. Der er både studerende, og folk der har taget fri fra arbejde samt pensionerede, aktive og energiske folk, som ønsker at gøre en forskel, og som gerne bruger deres fritid her. Mange hjemmeværnssoldater får et stort netværk på tværs af alder og uddannelse.

”Jeg er med på fjerde år i hjemmeværnet, og jeg får en masse udfordringer og spændende oplevelser. Jeg brænder for at lave frivilligt arbejde, og jeg vil gerne gøre en ekstra indsats for Danmark og for Forsvaret, så de kan løse deres kerneopgaver, som fx her på Night Hawk, hvor jeg udfører adgangskontrol. Jeg har fået et meget stort netværk, men udover det, så føler jeg, at jeg er en del af noget større, og at jeg gør en forskel på et større plan, fortæller Pernille Pedersen”.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring