Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Hjemmeværnet skal støtte politiet i deres grænsekontrol. Foto: Jakob Jørgensen, POLFOTO

Hjemmeværnet skal støtte politiets grænsekontrol

Der er i dag blevet opnået politisk enighed om, at Hjemmeværnet skal støtte politiet i deres grænsekontrol. Nu forestår den konkrete udmøntning af opgaven, som involverer en række forskellige myndigheder.

26-04-2016


Af Hjemmeværnskommandoen

Hjemmeværnet skal støtte politiets arbejde med grænsekontrol, forventeligt med virkning i juni 2016.

Sådan lyder den endelige konklusion på de politiske drøftelser, som har foregået i de seneste uger, i bestræbelsen på at aflaste politiet i en udfordrende situation.

"Fra regeringens side er vi – og jeg selv som forsvarsminister – meget tilfredse med, at Hjemmeværnet træder til og støtter politiets indsats i den aktuelle flygtninge- og migrationssituation. Det er en særlig situation, vi står overfor, og derfor er det også en vigtig opgave, som vi her beder vores hjemmeværnsfolk om at udføre. Jeg har fuld tiltro til, at Hjemmeværnets dygtige mænd og kvinder kan løse opgaven – ligesom de løbende gør for politikredsene på forskellig vis. Altid med stor professionalisme og effekt," siger forsvarsminister Peter Christensen (V).

Chefen for Hjemmeværnet er også tilfreds.

"Jeg vil derfor opfordre alle Hjemmeværnets frivillige, hvis de både har lyst og mulighed for at deltage i denne opgave, til at melde sig i det Hærhjemmeværnsdistrikt, hvor de har deres bopæl. For i mine øjne giver støtten som almindelig hjælp til politiets grænsekontrol rigtig god mening," siger Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler.

De konkrete rammer for opgaven er endnu ikke udmøntet. Dog ligger det fast, at der bliver tale om et lønnet ansættelsesforhold af minimum en måneds varighed, gerne længere, og selvfølgelig skal LPU 1-4 være på plads, men de endelige krav kendes ikke endnu.

Desuden ligger det fast, at de udvalgte frivillige skal gennemgå et forventet fem dages uddannelsesforløb, hvor politiskolen underviser i indsættelsesområdet.

"Jeg har fuld forståelse for, at der vil rejse sig en række konkrete spørgsmål, som vi vil gøre vores yderste for at besvare, så hurtigt som det er os overhovedet muligt her på hjv.dk," siger Finn Winkler.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring