Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hundeførerkursus justeres

​Fagcenter Hund har gennem længere tid arbejdet på at give Hjemmeværnets hundeførerkursus et mere taktisk indhold. Kurset afspejler nu i højere grad de vilkår, som hund og fører indsættes under i den virkelige verden. 

27-10-2016
 
Af Christine Dahl
 
Erfaringerne fra et pilotprojekt, der blev gennemført i foråret, og siden hen to testweekender i august og september, peger alle i samme retning: 

Kurset skal have et mere taktisk indhold, hvor der lægges større vægt på praktiske øvelser i virkelighedsnære scenarier og samarbejdet mellem hundefører og gruppefører.

”Hvor vi tidligere f.eks. kun trænede, at hund og fører skulle følge et spor, der var blevet sat af en enkelt person, der gik alene, sender vi nu en hel patrulje af sted sammen med den ene person, så duftsporene blandes”, forklarer oversergent Søren Højgaard, der er sagsbehandler ved Totalforsvarsregion Nord- og Midtjylland, hvorunder Fagcenter Hund hører.

Overnatning i det fri
Det nye kursus fokuserer på eftersøgning, observations- og patruljeteknik, sikring af ruter og lokaliteter samt bevogtning af militære og civile installationer. Og som noget helt nyt skal hund og fører nu også tilbringe natten i det fri.

”Under kurset skal hund og fører overnatte i en bivuak, og så trænes der også om natten nu”, fortæller oversergent Søren Højgaard, der har fået yderst positive tilbagemeldinger fra kursisterne på både pilotprojekt og derefter testweekenderne.

Fagcenter Hund mødes i november med Hjemmeværnsskolen og Hjemmeværnskommandoen, og derefter bliver det nye hundeførerkursus forventeligt ændret permanent.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring