Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

70-året for befrielsen: Vi lader lyset brænde

Den 4. maj i år markerer vi 70-året for befrielsen. Traditionen tro vil man i mange danske hjem kunne se lys i vinduerne. Hjemmeværnet sætter fokus på traditionen, der ikke må brænde ud.

23-04-2015

Af Jeanette Serritzlev

Sætter du lys i vinduet den 4. maj? ”Selvfølgelig,” vil mange svare, når spørgsmålet bliver stillet i hjemmeværnsregi. For i Hjemmeværnet er det naturligt hvert år at markere Danmarks befrielse i 1945. 

Går man en tur på befrielsesaftenen, ser man da heldigvis også stadig lys i mange vinduer. Men der bliver færre. I anledning af 70-året for befrielsen har Hjemmeværnet derfor taget initiativ til at slå et slag for traditionen, der opstod spontant allerede i 1945. 

Et slag for traditionen
Op til den 4. maj vil Hjemmeværnet på hjv.dk og Facebook opfordre, at folk husker at sætte lys i vinduet. Til at støtte ’kampagnen’ er der også lavet en plakat, som du finder her i pdf. Den er også sendt ud til alle myndigheder. 

Tanken er, at den kan printes og hænges op eller rundsendes på mail. Del den gerne, hvor du selv synes, at budskabet skal spredes. 

Del dit lysfoto
På Hjemmeværnets officielle Facebook-side vil vi den 4. maj opfordre til, at folk deler deres lysfoto. Forhåbentlig får vi på den måde skabt en stor samling af billeder, der viser, at traditionen ikke er ved at brænde ud, og at frihedsbudskabet lever. 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring