Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Harmoni-orkesteret til torsdag aftens koncert på Skaven Strand.

Musiksommerskole veloverstået i Nymindegab

Igen i år har næsten 100 musikere fra musikkorps i hele landet være samlet i Nymindegab for at udveksle erfaringer og forbedre deres teknik – og ikke mindst tage ny musik og inspiration med hjem til deres lokale musikkorps.

04-08-2017

Sideindhold
​Igen i år lød der melodiske klange og munter musik på Hjemmeværnsskolen i Nymindegab-lejren i uge 31. 120 mennesker var samlet, hvis man tæller instruktører og pårørende med og det hele kulminerede med en brag af en koncert torsdag aften, hvor bl.a. Hjemmeværnets kommitterede Bjarne Laustsen deltog.
 
Fokus i løbet af ugen har været på samspil i det to orkestre, brass band og harmoniorkester, men den sociale aspekt og forbedring af den musiske kunnen har også været vigtig. Og begge dele er med til at hæve niveauet i musikkorpsene.
 
- Kurset er forløbet virkelig godt. De lærer så meget og rent socialt får de en masse ud af det. Og så lærer de jo noget om orkesterdisciplin og det er også nødvendigt hjemme i korpsene, siger Lennart Blak, der er Hjemmeværnets Musikansvarlige og som har været med til at planlægge sommerskolen.
 
- Kursisterne kan gå hjem til deres korps med ny inspiration og begejstring. De får udviklet deres basale kompetencer, og spiller nogle nye ting, som de kan tage med hjem, forklarer han.
 

Brass Bandet ligger sidste hånd på messing-blæserne før der blev skifte til uniform og turen går til Skaven Strand for at præsentere, hvad de har lært i løbet af ugen.
 
Indspilning og koncert
I år har Brass Bandet også assisteret Hjemmeværnsskolen, idet de har indspille Hjemmeværnsskolens March og den var naturligvis også det afsluttende nummer til torsdagens koncert, der igen i år blev afholdt på Skaven Strand. Trods udsigt til regn holdt vejret og tilskuerne fik en god oplevelse. Koncerten afholdtes i samarbejde med de lokale hjemmeværnskompagni Skjern
 
- Det har været en rigtig god uge for både harmoniorkester og brass band og det glæder de sig til at præsentere, fortalte kursusleder for Musiksommerskolen Erik Petersen. 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring