Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Nyt forsvarsforlig: Et styrket hjemmeværn i 2023

Det nye forsvarsforlig for perioden 2018-2023 giver gode rammer for, at Hjemmeværnet kan udvikle sig som militær beredskabsorganisation, der kan levere stor effekt og støtte til et robust forsvar og beredskab

28-01-2018
 
Af Hjemmeværnskommandoen
 
Nyt materiel, nye relevante opgaver som værtsnationsstøtte og opgaver i relation til Totalforsvarsstyrken samt fokus på militære kompetencer. Sådan ser konturerne af Hjemmeværnet for 2018-2023 ud med det nye forsvarsforlig. 
 
Forliget giver ro til at implementere den sidste del af Hjemmeværnets omstilling og fleksibilitet til at udvikle Hjemmeværnet i takt med, at de nye opgaver implementeres.
 
Det nye forlig rummer en række nye og spændende opgaver for alle vores værnsgrene, som vi sammen med Forsvaret skal udvikle hen over de næste 6 år. Det drejer sig blandt andet om værtsnationsstøtte, hvor Hjemmeværnet kan gøre brug af sine kernekompetencer og levere mere relevant støtte til Forsvaret. Der ligger også nye opgaver for Hjemmeværnet i relation til værnepligten og opstillingen af Totalforsvarsstyrken.
 
Hjemmeværnet får også del i det substantielle løft, og der er bevilget penge til nyt og mere materiel fordelt på hele Hjemmeværnet.
 
”Forliget er et godt forlig for Hjemmeværnet. Vi er indtænkt i en relevant opgave som værtsnationsstøtte, hvor vi kan bruge vores kernekompetencer og levere mere støtte til vores største samarbejdspartner: Forsvaret.  Det er afgørende, at Hjemmeværnet med dette forlig har fået tildelt ressourcer, som gør os i stand til fortsat at være en troværdig samarbejdspartner for Forsvaret, Politiet og Beredskabet. Forliget giver også øget mulighed for at rekruttere kompetente nye kræfter til Hjemmeværnet. Det er nu op til os i fællesskab at udnytte de muligheder, vi har fået, bedst muligt,” udtaler Landsrådets Formandskab.
 
Landsrådets Formandskab består af Hjemmeværnsledelsen, den frivillige formand for hhv. Marinehjemmeværnet, Flyverhjemmeværnet og Hærhjemmeværnet. 
 
Forliget i punkter:
 
• Ny opgave som værtsnationsstøtte med opgaver som bevogtning og overvågning, adgangskontrol og uddannelsesstøtte
• Penge til nyt og mere materiel fra 2018 
• Behov for prioritering af aktiviteter i starten af forligsperioden som følge af Hjemmeværnets omstilling med det seneste forlig
 

Læs forligsaftalen

Læs mere om det nye forsvarsforlig

Se grafikker og video med forsvarsministeren om forliget



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring