Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Der var en god stemning i byen under Kulturnatten. Her ses nogle unge gæster sammen med en gine iklædt en af fortidens uniformer ved Hjemmeværnets stand på Rådhuspladsen. Foto: B. Sahlgreen

Stemningsbilleder fra Kulturnatten

Bevæbnet med blok, kamera og en motorcykel begav en informationsofficer sig fredag aften rundt i Hovedstaden for at besøge Kulturnattens HJV-udstillinger.

12-10-2015

Af B. Sahlgreen

Mit første stop var på Rådhuspladsen, hvor der blev disket op med musikkorps, bevogtningsdeling, sanitetstrailer og sminkecenter. Rådhuspladsen er et omdrejningspunkt i hele Kulturnatten og er derfor overordentligt velbesøgt, af både lokale gæster og en masse turister.
 

Musiceren på Rådhuspladsen.  Foto: B. Sahlgreen
 
Turen gik derefter videre til Forsvarsministeriet, hvor Infanterikompagni København havde deres stand på Ved Stranden. Der var de flankeret af et infanterikampkøretøj på den ene side, og på den anden side var der repræsentanter fra Marinehjemmeværnet, et par dykkere og desuden Beredskabet. Patruljedelingen havde sammen med Jægerkorpset indtaget Forsvarsministeriets kantine, hvor de havde deres display med grej, fortællinger og et særdeles nysgerrigt publikum.


Patruljedelingen demonsterer beredvilligt deres grej for både børn og voksne. Foto: B. Sahlgreen

Sidste stop var Livgardens Kaserne i Gothersgade, hvor Kompagni Rosenborg havde deres stand med display af eksercitssoldater, trommer, fløjter og føringskøretøjet.
 

Også Rosenborg-Eksercitskompagniet vakte nysgerrighed i alle aldre på Livgardens Kaserne. Foto: B. Sahlgreen
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring