Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Der gøres klar til Kamp.

Iron Troll

BEVDEL har været på øvelsen "Iron Troll" som var afslutning på deres uddannelse inden for bevogtning. Om Lørdagen fik de tilgang af KDODEL som øvede sig i fremskudt KSN.

28-04-2024

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

I sidste weekend gennemførte BEVDEL øvelsen IRON TROLL.
Øvelsen er kulminationen af de sidste 4 måneders uddannelsesaftener, hvor fokus har været på blandt andet signaltjeneste og bevogtning. Øvelsen har ligeledes haft til formål at styrke samarbejdet internt i kompagniet, særligt mellem KDO DEL og 1. BEVDEL. Øvelsen blev afholdt i og omkring Selager lade i øvelsesterrænet i Oksbøl, hvor 1. BEVDEL oprettede FOB IRON TROLL fredag aften.
Efter en iskold nat med meget lidt søvn, blev der allerede fra morgenstunden observeret mistænkelige personer i området. Af samme årsag blev der iværksat flere opklaringspatruljer, hvor soldaterne fik mulighed for at prøve kræfter med deres træning i sporfinding og ground sign awareness. Dette skal efter sigende have overrasket momentstyrken, der pludseligt fik uventet besøg af en patrulje og måtte stikke af. 1. BEVDEL blev forstærket lørdag formiddag, da KDO DEL ankom for at opstille et komplet KSN og gennemfører deres KSN uddannelse. Lige så vigtigt var det nok at de havde kaffe med fra hjemmeværnsgården, der var en akut mangelvare pga. en funktionsfejl på gasbrænderen.
Scenariet blev mere intenst over middag, da fjenden landsatte regulære styrker ved Blåvand. Det førte til en del ildkampe, hvor enheden fik mulighed for at øve kamp fra stilling, samlet og delt stillingsskifte og forhold overfor fjendtlig artilleribeskydning.
Weekenden har budt på alt fra intense kampe, attentatforsøg mod delingsføreren og hans signalmand, førstehjælp på kamppladsen og naturligvis godt kammeratskab og gode historier.
En særligt stor tak skal lyde til HVKHAD, for med så kort varsel at bidrage med den fantastiske momentstyrke, der leverede liv og realisme til øvelsesscenariet. Tusind tak for støtten!

I Torsdags var der så vedligeholdelse af MAT, hvor der også blev holdt Debri​efing. Alt i alt var konklusionen at det var en god øvelse, som man fik med i baggagen og ikke mindst nogle gode historier, som man kan fortælle.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring