Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

I selve skydekonkurrencen blev der skudt med M/95 og LSV, og det blev gjort på et niveau, som konkurrencelederen var ganske tilfreds med. Foto: Flyverhjemmeværns-distriktet

Pokalskydning i Oksbøl

Weekendens arrangement bød på konkurrencer for både enkeltmand og hold, der var sammensat på tværs af værnene. Der blev kæmpet i klassiske discipliner som geværskydning, men også i de mere utraditionelle, som fx skydning med selvbygget slangebøsse.

03-09-2015

Af Christine Dahl

Vejrguderne var særdeles positivt stemt over for konkurrencen ved Stibjerg Skydebane, hvis fulde navn var Hjemmeværnets Enkeltmands Pokalskydning:  solrigt, men ikke for varmt, og kun en let brise.

”Det var helt perfekt vejr til skydningen”, lyder det fra konkurrencelederen, seniorsergent Finn Højland, der havde sammensat et varieret program til dagene.

I selve skydekonkurrencen blev der skudt med M/95 og LSV, og det blev gjort på et niveau, som konkurrencelederen var ganske tilfreds med. Holdkonkurrencen bød på lidt blandede bolsjer, heriblandt brobygning, håndgranatkast og samling af våben med bind for øjnene.
 

​I holdkonkurrencen skulle deltagerne lave deres egne slangebøsser. Foto: Flyverhjemmeværns-distriktet

”Det fungerede rigtigt godt, at vi havde blandet holdene på kryds og tværs. Så fik de 35 deltagere også mulighed for at knytte bånd til andre frivillige fra et helt andet værn”, siger seniorsergent Finn Højland, der var glad for weekendens forløb.

”Og”, skynder han sig at tilføje, ”en stor tak til de 20 hjælpere. De gjorde et fantastisk arbejde som kontrollanter og med at sørge for at sikkerheden var i orden”.

Vindere/Enkeltmand:
  • LSV med optik: Axel Legend-Hansen, Hærhjemmeværnsdistrikt Sydøstjylland
  • M/95 med optik: Robert Bertelsen, Virksomhedshjemmeværnsdistriktet
  • M/95 uden optik: Henrik Neertoft, Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland
 
Vindere/Hold:

Hold 8:
  • Michael Johansen,  Hærhjemmeværnsdistrikt Fyn
  • Johan Wittenkamp, Henrik Andersen samt Frank Jespersen, alle fra Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland
 
 
 
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring