Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Stillingen som distriktschef skal fremover bestrides af en oberstløjtnant

Forsvarsministeriet har for nylig godkendt Hjemmeværnskommandoens indstilling om, at samtlige stillinger som chef for en af landets 12 Hærhjemmeværnsdistrikter bliver omklassificeret.

25-06-2018

Af Christine Dahl

Chefen for Hjemmeværnet ser med glæde på denne udvikling:

”Det er et stort fremskridt for Hjemmeværnets operative ledelse og en vigtig forudsætning for Hjemmeværnets videre udvikling. Det glæder mig derfor meget, at Forsvarsministeriet har godkendt denne indstilling”, siger generalmajor Jens Garly.

Distriktschefstillinger, der allerede har en oberstløjtnant i lønramme 37, fortsætter uændret, mens de øvrige stillinger besættes gennem en ansøgningsproces, begyndende med stillingen på Fyn. Her vil Landsdelsregion Vest snarest muligt slå stillingen som chef for Hjemmeværnsdistrikt Fyn op, så den kan besættes hurtigst muligt.

Gradvis omklassificering
Ændringen af de resterende chefstillinger kommer til at forløbe gradvist over de næste par år. 

Yderligere seks stillinger bliver omklassificeret per 1. januar 2019, når reorganisering af Hjemmeværnsstaben er tilendebragt. Det drejer sig om Nordsjælland, Midt- og Vestsjælland, Københavns Vestegn, København, Østjylland og Sydøstjylland, og stillingerne slås op i løbet af efteråret 2018.

Når stillingen som forbindelsesofficer til Forsvarets Center for Reservestyrken nedlægges i 2023, vil den sidste distriktschefstilling, Nordjylland, blive omklassificeret til lønramme 37 og slået op.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring