Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Camp Grayling
Arctic Eagle holdes i Camp Grayling i det nordlige Michigan. Her ses 119th Artillery Regiment, Michigan National Guard, affyre en M777A1 howitzer under en øvelse i Camp Grayling i juli 2014. Arkivfoto: Sgt. Jeremy Miller

Udfordrende øvelse i USA

I midten af april rejser 56 hjemmeværnssoldater fra Sjælland til Michigan, USA. Her skal de i et par uger deltage i en benhård øvelse sammen med enheder fra den amerikanske hær.

30-03-2015

Af Christine Dahl

1500-2000 mand skal deltage i øvelse Arctic Eagle, der foregår i terrænet ved Camp Grayling i det nordøstlige Michigan. Deltagerne er en blanding af frivillige og fuldtidsprofessionelle soldater, hvor United States Marine Corps f.eks stiller med 600 mand.

”Der er ingen tvivl, om at det bliver en yderst krævende øvelse for vores deltagere, der er håndplukket fra samtlige distrikter i Totalforsvarsregion Sjælland”, fortæller kaptajn Bo Hansen. Han er operations- og planlægningsofficer ved regionen, og har dermed stået med ansvaret for at opstille, uddanne og deployere Hjemmeværnets bidrag til den amerikanske øvelse.
 
Imponerende højt niveau
”Det er ganske imponerende, at de frivillige hjemmeværnssoldater, der primært er hentet fra infanterikompagnier, er på et niveau, hvor de fuldt ud kan matche op med de professionelle amerikanske soldater", lyder det stolt fra kaptajn Bo Hansen.
 
 


De udpegede soldater er ikke kommet sovende til opgaven. De er i forvejen i en fin fysisk form, og derudover har de trænet intensivt i fem weekender, blandt andet ved Livgardens faciliteter i Høvelte. Foto: Steen Wrem

Deltager på lige fod
Øvelsen skal give soldaterne erfaring i at kæmpe i et uvenligt og ufarbart område med skiftende vejrforhold. Samtidig skal de nedkæmpe fjenden og tilbageerobre tabt terræn.

”Selvom det ifølge kalenderen er midt på foråret, når vi skal derover, kan det stadig sne og blive 10-15 minusgrader. Lige nu ser det dog relativt mildt ud for årstiden, men koldt og blæsende kan vi i hvert fald godt regne med, at det bliver”, siger kaptajn Bo Hansen, og understreger, at Hjemmeværnet ikke skal fungere som momentstyrke for de amerikanske enheder under øvelsen:
 
"Soldaterne skal deltage på lige fod med amerikanerne. De får endda også kommandoen over en US deling på et tidspunkt under øvelsen."
 
Hjemmeværnssoldaterne er i USA fra d. 18. april til 2. maj.
 
 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring