Topbanner

Nyhed

Forsvaret bidrager med personel til Frontex

Om godt en måned sender Forsvaret det første hold medarbejdere til Sydeuropa for at støtte Frontex, der er Det Euopæiske Agentur for Grænse- og Kystbevogtning. Stillingerne er netop nu slået op.

22-09-2017

Forsvaret skal støtte politiet med løsning af en række opgaver for derved at frigøre ressourcer ved politiet. Det gælder den nationale indsættelse til støtte for politiet, men også udsendelse af medarbejdere i rammen af Det Europæiske Agentur for Grænse- og Kystbevogtning (Frontex).

Forsvarsministeriets Koncern, herunder Hjemmeværnet, skal bemande 11 stillinger. Perioderne forventes at ligge fra 30. oktober til 8. december for fem medarbejdere, som skal til Italien, og fra 14. november til 21. december for seks medarbejdere, som skal til Grækenland.

Der er tale om udsendelser på tjenesterejsevilkår af ca. halvanden måneds varighed.

FAKTA: HVAD ER FRONTEX?
Frontex er EU's grænseagentur, som har til opgave at koordinere medlemsstaternes kontrol af EU's ydre grænser. Frontex står for Det Europæiske Agentur for Forvaltning af det Operative Samarbejde ved de Ydre Grænser. Formålet med Frontex er at styrke sikkerheden ved EU's ydre grænser.

Frontex har ikke selv operationelle beføjelser, men hjælper alene medlemsstaterne med at koordinere deres operationelle samarbejde. Frontex' opgaver går bl.a. ud på at udarbejde risikoanalyser, hjælpe med uddannelse af nationale grænsevagter, hjælpe med at koordinere fælles tilbagesendelser og overvågning af relevant forskning på området.

Kilde: Folketinget EU-oplysning.

Læs mere om Frontex

Du kan læse mere om Frontex på missionens egen hjemmeside her: http://frontex.europa.eu/


Vil du vide mere om stillingerne?

Du kan klikke her for at læse de fulde stillingsopslag på job-i-forsvaret.dk​.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224