Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Rekordstor tilslutning til Hjemmeværnsskolens Sommerkursus

Over 350 kursister, hjælpere og instruktører vil søndag aften være samlet på flagpladsen i Nymindegab til 5 dages uddannelse på Hjemmeværnsskolens Sommerkursusuge. Det er næsten en halv gang mere end sidste år. 

30-06-2017


Af Signe Thiim, HVS

”Vi er i år helt bevidst gået efter at få flere nye ansigter med, og det er tydeligt, at det store udbud af ’grønne’ kurser har haft den tilsigtede effekt”, udtaler skolechef og oberst Jens Sund.

På Hjemmeværnsskolen i Nymindegab har man i år skævet til Slipshavns model med flere små kurser, der kan kombineres på kryds og tværs, og det har betydet, at man bl.a. kan deltage på Kursus i udvidet skydeteknik, Taktisk sanitetstjeneste for enkeltmand og Basic Skills – enkeltkæmperfærdigheder. 

”Det giver en helt særlig samhørighed, når så mange hjemmeværnssoldater er samlet på én gang, og vi er glade for at både yngre og de mere erfarne hjemmeværnsfolk får mulighed for at dele denne oplevelse,” siger Jens Sund.

Sommerløb, chefmøde og sikkerhedspolitik

På trods af de logistiske udfordringer glæder skolen sig til at byde velkommen til de mange hjemmeværnssoldater.

”Vi er simpelthen nødt til at rykke ud på flagpladsen til velkomsten søndag aften, for vi kan ikke være i auditoriet,” fortæller major Lars Hager, der er ansvarlig for Sommerkursus. ”Det er heller ikke alle, der kan få deres ønsker om enkeltværelser opfyldt, men vi håber ikke, det tager fokus fra det centrale – at vi skal have en lærerig og underholdende uge.”

I modsætning til stort set alle andre kurser på skolen, holder man fri på sommerkursusaftenerne. Det betyder, at både kursister og deres ledsagere kan deltage i nogle af de mange spændende aftenforedrag, der er en del af Sikkerhedspolitisk kursus. Blandt andet kan man høre forfatter Thomas Rathsack fortælle om krig og broderskab i Jægerkorpset, og  Peer Henrik Hansen, museumsinspektør på Langelandsfortet, der vil fortælle om FE under den kolde krig. Tirsdag aften vil man i området omkring lejren kunne se over 100 motionsløbere fra Hjemmeværnet, og torsdag besøger både den nuværende og den kommende chef for Hjemmeværnet Nymindegab sammen med Vardes borgmester.

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring