Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Pilot rekruttering

I år er 7 piloter kommet igennem nåleøjet ved forsvarets rekruttering, og kan se frem til et spændende forløb med omskoling, øvelse, flyvetaktisk træning og tjeneste i eskadrillen.

10-12-2017
Forudsætningen for at søge optagelse som frivillig pilot i hjemmeværnet er bl.a. at kandidaten har erfaring som kommerciel pilot, og helst også erfaring fra tjeneste i forsvaret.

Ansøgere uden militær baggrund skal gennemgå hjemmeværnets grundmilitæreuddannelser (LPU1-4), samt en befalingsmandsuddannelse.

Den standardiserede udvælgelses proces starter med kandidatens motiverede ansøgning til eskadrillen. De bedst kvalificerede kandidater udtages efterfølgende til én dags screening ved Forsvarets Rekruttering, og derefter en flyveprøve i flysimulator, mhb. på afprøvning af de flyvemæssige kompetencer og samarbejdsevner i cockpittet.

Kandidaten skal kunne bestå en træningstilstandsprøve, samt en supplerende svømmeprøve. 

I optagelsen lægges stor vægt på kandidatens kvalifikationer og erfaring, men evnen til at kunne samarbejde i en besætning under komplekse operationer i frivilligt regi vægtes også højt.

Den grundige screening sikrer at kun de bedst egnede frivillige piloter optages i eskadrillen, samt at eskadrillens frivillige pilotgruppe er alsidigt sammensat af personprofiler der alle kan bidrage til eskadrillens samlede faglige niveau – sammen er vi stærkest.

Vi glæder os over at kunne byde vores 7 nye frivillige kollegaer velkommen ombord!

Fakta

Vil du vide mere om uddannelsen? Kontakt JET ved uddannelsessektionen på: FHV-270-CHT@mil.dk

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring