Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​​Humøret var i top, selv efter 10 forbindingsøvelser

Q-givende førstehjælp i Skive

Eskadrillen var i den forgangne weekend arrangør af et Q-givende førstehjælpskursus i Skive

21-08-2018
​​Sammen med en flok medlemmer fra andre eskadriller, deltog 6 medlemmer af eskadrillen i et Q-givende førstehjælpskursus på Skive Kaserne. 

Kurset var arrangeret af eskadrillen selv, og i alt 21 kursister deltog inkl. vore egne 6 medlemmer, Anne Mette, Michael, Jens-Peter, Louise, Susanne og Ulla.

Kurset på de i alt 14 timer indeholdt en grundig opdatering af det indlærte stof, med fokus på den livreddende førstehjælp, med forståelig fokus på HLR (hjertelungeredning) og brugen af hjertestarter. Derudover en grundig opdatering og gennemgang af den generelle almindelige førstehjælp, de mange forbindingsmuligheder (se billede), indpakning af sårede og tilskadeskommende (se billede)


  Instruktør Peter, pakkes ind i alutæppe af instruktør Iver


En absolut lærerigt kursus, med et par super dygtige og erfarne instruktører, Iver og Peter, der begge også havde medbragt højt humør og en underholdning til top 10. 

Af S. Kehlet, HVE277 Karup 

Fakta

Medlemmer af hjemmeværnet skal opdateres i førstehjælp hvert 2. år. Et 6 timers kursus er nok hvis opdateringen sker inden for 2. år. Alternativt skal medlemmet på et 14 timers opdateringskursus
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring