Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

"Når Planer Skifter Kurs"

Selvom der var lagt omhyggelige planer for en øvelse med Flådestation Frederikshavn, viser virkeligheden ofte, at ting sjældent går som først forventet. Denne situation opstod, da besætningerne stod klar til at deltage i øvelsen.

10-10-2023

​Tekst og foto: Jess Fischer Abrahamsen FST


Arrangørerne fra Flådestation Frederikshavn var nødt til at melde afbud med kort varsel, hvilket stillede besætningerne over for en uventet udfordring. Men i stedet for at lade dagen gå til spilde, viste de deres evne til at tænke hurtigt og tilpasse sig nye omstændigheder.

I stedet for at følge den oprindelige plan besluttede besætningerne sig for at revurdere deres strategi og udnytte muligheden for at træne i discipliner, der krævede samarbejde mellem flere fartøjer. Det var en lejlighed for at styrke færdigheder, der normalt ikke fik så meget opmærksomhed.

Denne oplevelse understreger vigtigheden af fleksibilitet og evnen til at tilpasse sig i militære operationer og i livet generelt. Selv når tingene ikke går som planlagt, kan beslutsomhed og improvisation føre til positive resultater. Besætningerne fra HVF 114, 115 og 116 har vist, at de er dedikerede og professionelle i deres arbejde, uanset hvilke udfordringer de står over for.

Patrioten forlod Aalborg om morgenen og satte kurs mod Hals, hvor de skulle mødes med Apollo og senere med MFP 116. Med nogle nye besætningsmedlemmer om bord var dette en værdifuld mulighed for at påbegynde deres lovpligtige uddannelse. En stor del af første del af uddannelsen blev gennemført under denne sejlads, hvilket viser den vedholdenhed og dedikation, der kendetegner besætningen på Patrioten.

Senere på dagen havde de et rendezvous med Apollo, og de lidt mindre erfarne navigatører fik mulighed for at øve sig i at lægge skibet tæt op ad det andet fartøj samt trække et andet fartøj. Imens dette skete, sluttede MFP sig til med to gummibåde. På vej tilbage mod Aalborg var det deres tur til at træne deres nye gaster sig i at lægge sig tæt op ad vores fartøj under fart.

Alt i alt var det en dag, der var meget anderledes end først planlagt, men bestemt ikke spildt. Besætningerne fik mulighed for at træne i discipliner, som normalt er svære at gennemføre under almindelige sejladser, hvilket vidner om deres evne til at tilpasse sig og optimere deres træning, uanset de uventede omstændigheder.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring