Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Glæde og kampgejst på LPU 2

I Vordingborg har LPU 2 holdet været i gang i en uge, og humøret er stadig højt blandt kursisterne, om end nogle glæder sig til at sove.

23-03-2018
Tina S. Madsen, HVS

24 deltager på LPU 2, og der er en god blanding af hærhjemmeværnsfolk, marinehjemmeværnsfolk og flyverhjemmeværnsfolk.

De har lært meget forskelligt; LPU modul 2 har fokus blandt andet været på førstehjælp, almindelig hjælp til politiet, sundhed og hygiejne og grundlæggende våbenuddannelse. Især skydebanen har været et hit blandt kursisterne. Nærmest enstemmigt kommer det fra 4-5 stykker: ”skydebanen var klart det sjoveste” og ”Jeg kunne godt bruge fem dage mere på skydebanen”.

Niels Rasmussen fra Marinehjemmeværnet synes også at skydebanen har været det sjoveste på kurset: ”Vi håndterer våben, som man ikke ser i det civile liv, det er meget spændende.” Desuden pointerer Niels at han blev positivt overrasket over maden, den generelle forplejning på kurset, og så er han glad for sit enkeltværelse. Alt i alt et godt sted at tage et kursus.

Udover skydningen har C-øvelsesrum været spændende. Nicolai Stage fra Køge kompagni fortæller:”det med c-øvelsesrum, biologiske våben og gasmaske var virkelig interessant. Og til sidst fik vi endda lov at gå derind uden maske.”

På LPU 2 er alle værn samlet, og snakken går godt i blandt alle, hvor de mingler og blander sig på tværs af værn. Så alt i alt har LPU 2 været en god oplevelse, og som kursisterne taler utrolig godt om. 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring