Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Musiksommerskole med vokseværk

Omkring 100 musikere fra Hjemmeværnets i alt 15 musikkorps er i denne uge samlet i Nymindegab for at forbedre deres teknik og tage erfaringerne med hjem til det lokale orkester. Og humøret er højt.

02-08-2016

Af Signe Thiim

I denne uge genlyder de historiske bygninger i Nymindegablejren af harmoniske toner fra messingblæsere, klarinetter og xylofoner. For 16. år i træk afholdes Hjemmeværnets musiksommerskole, og det har trukket over 150 mennesker til skolen, hvis man tæller pårørende, børn og instruktører med. Oprindelig blev musiksommerskolen afholdt samtidig med den almindelige sommerkursus-uge i Nymindegab, men da der blev for mange deltagere, var man nødt til at splitte de to op. Sommerskolen er en unik mulighed for musikerne, da de her får et brush-up på deres personlige tekniske færdigheder. Der undervises nemlig ikke kun i samspil (harmoniorkester eller brassband), men også i de enkelte instrumenter. Og det er med til at hæve niveauet hjemme i det lokale musikkorps.

Torsdag aften afholdes der en gratis koncert på Skaven strand, hvor alle er velkomne. Koncerten afholdes i samarbejde med det lokale hjemmeværnskompagni fra Skjern, og man forventer et fremmøde på ca. 200 personer.

Hvorfor har vi musikkorpsene?
"Musikkorpsene er en vigtig del af traditionerne, der er med til at bære Hjemmeværnet," fortæller Erik Petersen om musikkens rolle i Hjemmeværnet. Sammen med Lennart Blak Jensen, der er ny musiksagkyndig, er han ansvarlig for sommerskolen. "Det er måske ikke alle der er klar over det, men musikken udfylder en vigtig rolle som støttefunktion ved særlige lejligheder, som for eksempel udnævnelser og større øvelser som Landsøvelsen. Og det gælder faktisk også inden for den øvrige del af forsvaret, som kun har tre musikkorps tilbage. Her har Hjemmeværnets musikkorps i høj grad deres berettigelse," fortsætter Erik Petersen.

 

 
Foto: Efter instruktørernes smukke solnedgangskoncert fortsætter hyggen i teltet, hvor der selvfølgelig også er livemusik i den mere dansevenlige udgave.

 

Højt niveau og nye ansigter
Niveauet på årets Musikskole er generelt højt, og flere af deltagerne har da også en konservatorieuddannelse. Selvom der er mange erfarne deltagere på musiksommerskolen, er der, måske overraskende, også en del unge med. Som man ser det andre steder i Hjemmeværnet er der tegn på, at et generationsskifte er under opsejling. Erik Petersen uddyber: "Det er vigtigt, at vi har nogle unge, der kan tage over og føre traditionerne videre. Mht niveauet på Musiksommerskolen, så synes jeg vi ser en opadgående tendens."



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring